Hirdetés

2024.05.08. 08:00

Nyílt Nap a Holcim Bükkösdi Kőbányájában

PR cikk
  • Ismét megnyitja kapuit a Holcim Bükkösdi Kőbányája.
  • Az érdeklődők 2024. június 15-19. között tekinthetik meg a mészkőbányát. 
  • A látogatók megismerhetik a bánya történetét, a rakodógépeket és betekinthetnek a mészkő kitermelésének, feldolgozásának folyamatába. 
  • A részvétel ingyenes, azonban előzetesen kell regisztrálni a holcim.hu/banyalatogatas weboldalon.  

A Holcim Bükkösdi Kőbányája ismét megnyitja kapuit az érdeklődők számára. A tavalyi sikerre tekintettel ismét négy napon át várja a Holcim a látogatókat, akik betekinthetnek a bánya működésébe és megismerhetik annak történetét is.

A Holcim Magyarország Kft. számára kiemelten fontos a környezettudatosság, amelyet nemcsak vállalatunk teljes működése során valósítunk meg, de a környezetünkben élők fenntarthatóság iránti érzékenyítése, a zöldgondolkodás szélesebb körben történő népszerűsítése terén is ezen munkálkodunk. A bányai Nyílt Napunk során is ezt a szemléletmódot szeretnénk bemutatni a hozzánk látogatóknak. Az érdeklődők megnézhetik, hogyan dolgoznak a nagy munkagépeink és hogyan zajlik az élet Európa egyik legmodernebb cementgyárának bányájában

– mondta Garai Gergely, a Holcim Magyarország Kft. gyárigazgatója.

Látogatói időpont:

  • 2024. június 15-én, szombaton elsősorban a magánszemélyeket, helyi lakosokat, családokat, baráti társaságokat, míg
  • 2024. június 17-18-19-én délelőttönként a nevelési-oktatási intézmények csoportjait várja a Holcim.

A Holcim Bükkösdi Kőbányájának bejárása mintegy 1 órát vesz igénybe, mely során a látogatók testközelből megismerhetik a hatalmas rakodógépeket, és betekinthetnek a mészkő kitermelésének, feldolgozásának folyamatába. Emellett további interaktív programokkal várja a Holcim a résztvevőket.

 

A látogatáson maximum 25 fős csoportok vehetnek részt, életkori megkötés nélkül.  A belépés minden résztvevő számára ingyenes, azonban előzetes regisztrációhoz kötött. Ezt a jelentkezések sorrendjében fogadja a Holcim a www.holcim.hu/banyalatogatas weboldalon, legkésőbb június 6-ig.

A részvétel további feltétele, hogy a látogatók hosszú szárú nadrágot és zárt cipőt viseljenek. A szükséges munkavédelmi felszerelést (pl.: sisak állszíjjal, láthatósági mellény) a vállat biztosítja a résztvevőknek.

További információ a Holcim hivatalos weboldalán érhető el.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában