Postabontás

2024.05.12. 08:20

Olvasónk szerint a gyereknevelés a szülő feladata

Néhány napja egy tizenéves lány szúrta meg késsel társát az iskolai osztályteremben, és most újabb gyermekek által elkövetet gyermekbántalmazásról szólnak a hírek: csaknem halálra vert négy tizenéves lány egy kisfiút a kemecsei általános iskolában.

Wald Kata

Fotó: Prostock-studio

Rendkívül megrázók ezek a történetek, és felvetődik automatikusan a kérdés: a szülők vajon hogy nevelik ezeket a bántalmazó gyerekeket, akik nemcsak agresszívek, de gonoszak és kegyetlenek is egyben. Híve lennék annak, hogy ilyen esetekben a szülőt is vonják büntetőjogi felelősségre, ahogy ezt - ismereteim szerint - az USA-ban is teszik. Mert igenis felelősek a szülők azért, ha gyermekük ilyen tettekre vetemedik. 

Sajnos vannak, akik úgy vélekednek, hogy a gyereknevelés az iskola feladata. Régebben a mai pedagógusokat tanároknak nevezték, és nem volt más feladatuk, mint hogy a tananyagot leadják, az ismereteket átadják, majd számon kérjék, illetve rendet, fegyelmet tartsanak a tanórákon. Ma sincs ez másként. A nevelés nem a pedagógus, hanem a szülő feladata. 

Név és cím a szerkesztőségben

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!