Postabontás

2024.05.09. 08:20

Kikerülhetetlen a tócsa a város közepén – hívja fel a figyelmet pécsi olvasónk

Wald Kata

Forrás: shutterstock

Fotó: Max4e Photo

A városnak nincs gazdája. Olvashattuk többször is a pécsiek panaszát a Postabontásban. Szeretném néhány észrevétellel kiegészíteni a mások által már felsorolt problémákat. 

A Konzum áruház előtti autóbuszmegálló árnyékolásának a hiányára sokan és régóta panaszkodunk - az épület felújítását követően az önkormányzatnak sajnos mindmáig nem sikerült tartós megoldást találnia. Még mindig nem megoldott egy stabilabb napvitorla, vagy egy tető kialakítása. Tavaly nyáron is csak nagy sokára került sor valamiféle árnyékoló kihelyezésére, ami azonban a nagy szélben és esős időben semmilyen védelmet nem nyújtott, csak rongálódott. Tényleg nem lehet ennél korszerűbb, az utasoknak védelmet jelentő megoldást találni? 

Szintén a belvárost érintő probléma, hogy az Árkád és a közeli játékáruház előtti járdán olyan hatalmas mélyedés tátong, hogy esős időben a tócsa szinte kikerülhetetlen. Ezt a város vezetői talán nem látják? Soha nem sétálnak arrafelé? 

A Tudásközpontnál szintén a járda állapota problémás: a lépcső javítása után a gyalogjáró kövezete megsérült, de sajnos azt azóta se sikerült megjavítani. Így pedig balesetveszélyes. 

Úgy gondolom, hogy ha lenne gondos gazdája a városunknak, akkor ezek a hiányosságok nem fordulhatnának elő. 

Név és cím a szerkesztőségben

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!