Postabontás

2024.05.09. 19:30

A közút nem játszótér - húzza alá olvasónk

Wald Kata

Fotó: Rido

A  vezetési stílus korfüggetlen. Még csak nem is iskolai végzettséghez kötött. Volt egy barátom, aki geológus mérnökként folyamatosan követett el olyan szabálytalanságokat, hogy féltem mellette ülni az anyósülésen. Már sokszor én nyomtam ki szinte a padlót, amikor a helyzet azt kívánta, hogy fékezzen. Vagyis a követési távolság tabu volt a számára. Az egymást követő karambolokban, amiket elszenvedett, mindig a másik felet hibáztatta. Sokszor az volt az érzésem, hogy a gyerekkori mellőzöttséget kívánta másokon megbosszulni akkor, amikor erre az utakon lehetősége kínálkozott. 

Vannak országok, ahol a legkisebb szabályszegésnél is új vizsgára kötelezik a járművezetőt. Ezzel kizárva a bűnismétlést.  Mindenkinek, aki járművet vezet, tudnia kell, hogy a közút nem játszótér. Nem vagyunk feljogosítva arra, hogy járművezető társunkat büntetgessük  fékezéssel, vagy rákényszerítsük a sebesség növelésére azért, mert például késésben vagyunk.

Egy „veterán” gépkocsi vezető.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!