Postabontás

2024.04.19. 08:20

Olvasói levél: élményfürdő nincs, Pécsen a szökőkút a strand

Wald Kata

Fotó: Laufer László

A hétvégi nyári melegben a város kellős közepén, a Széchenyi téren lévő szökőkútban pancsoltak alsóneműben gyerekek – olvastam a panaszt a DN sms rovatában. A jelenség minden nyáron rendszeres, hiába figyelmeztetik az egészségügyi szakemberek különböző fórumokon a szülőket ara, hogy a szökőkútban való fürdőzés komoly kockázatot jelent – bőrbetegségeket, allergiás reakciókat okozhat. Felelőtlennek tartom azokat a szülőket, nagyszülőket, akik megengedik, hogy a hőségben az apróságok a szökőkutakat, csobogókat strandként használják.

Azt gondolom, hogy a közterület-felügyeletnek is lenne ezen a téren tennivalója.

Miért nem járőröznek gyakrabban a városi szökőkutak környékén akkor, amikor nagy a hőség, és miért nem figyelmeztetik a szülőket? Persze ha lenne Pécsett végre élményfürdő, akkor lehet, hogy nem a szökőkutakban hűsölnének a gyerekek! De sajnos hiába az ígéretek, a város vezetése semmilyen értékelhető lépést nem tett annak érdekében, hogy a pécsiek által várva várt, és a turizmus fellendítését is szolgáló fürdő megépüljön. 

Név és cím a szerkesztőségben

Ha érdekeset látott, hallott, mondja el nekünk! A 06 30/3511-111-es számon várjuk hívását minden hétköznap 8 és 16 óra között.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában