Lazul a fegyelem

2023.08.10. 19:30

Se index, se világítás, és a kanyarodás is gond - állapította meg olvasónk

Amióta nem kötelező az égőkészlet a csomagtartóban, szinte minden második autón nem működik valamilyen világítás.

Wald Kata

Pedig nem is oly rég a hatóság indított akciókat "látni és látszani címszóval". Ez már a múlté? A másik jellemző hiányosság az irányjelzés. Sajnos az indexet sokan be se kapcsolják, vagy csak, akkor amikor már kanyarodnak - ez viszont már veszélyesebb helyzet. A kanyarodásról is szót kell ejteni: sokan levágják a szabályos kanyart, így a szembejövőnek majdnem leviszik az autója elejét. 

A szerpentineken átmennek a szembejövő oldalára, mert olyan sebességgel haladnak, hogy a kanyart máshogy nem tudják bevenni. A gyorshajtást hagytam a végére. Ha mindenki időben elindulna és nem az utolsó pillanatban, akkor biztos, hogy kevesebb baleset történne ezekből az okokból, amiket leírtam. Balesetmentes autózást kívánok mindenkinek, és több türelmet az autóstársak felé. Ha pedig valaki nem biztos valamiben, javaslom, lapozza fel ismét a közlekedési ismereteket.

Ha érdekeset látott, hallott, mondja el nekünk! A 06 30/3511-111-es számon várjuk hívását minden hétköznap 8 és 16 óra között. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!