Segítünk

2022.05.14. 15:38

Szijjártó: újabb magyar akció indul a koronavírus megfékezéséért

„Ma újabb magyar akció indul a koronavírus globális megfekézéséért folytatott nemzetközi műveletsorozat keretében. Moldova, Észak-Macedónia, Montenegró, Szomália és a Fülöp-szigetek után most Kuba kap magyar segítséget” – jelentette be közösségi oldalán Szijjártó Péter.

„A következő napokban 30 000 antigén gyorsteszt és összesen 120 darab egészségügyi eszköz indul útnak a karibi országba, amely sajnos még mindig a világnak azon területei közé tartozik, ahol a koronavírus-járvány hatalmas kihívást jelent.
Ennek megfelelően a rendkívüli magyar egészségügyi segélycsomag tartalmaz 5 altatógépet, 15 betegőrző monitort, 10 lélegeztetőgépet, 75 infúziós pumpát, valamint 15 infúziós pumpához való dokkoló egységet is – fogalmazott a külgazdasági és külügyminiszter a bejegyzésben.

„Az elmúlt évek előrelátó, sikeres beszerzéseinek köszönhetően Magyarország megteheti, hogy segít azon országoknak, amelyek nehéz helyzetben vannak, és segítünk is” – tette hozzá Szijjártó Péter.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában