Kultúra

2014.09.01. 12:37

Vadnyugati vonatokat is láthatunk a Zsolnay-ban

Az Elektronikus Modelljármű Játékpark vitrinjeiben amerikai vasútmodelleket nézhetünk meg tucatszám.

F. Z. (Dunántúli Napló)

A Zsolnay Negyedbe azért is szoktunk elmenni a gyerekekkel, hogy legyen végre néhány nyugodt percünk – a hely ugyanis milliónyi elfoglaltságot kínál, olyanokat, amelyek lekötik a csöppségeket, s apa, anya végre szusszanhat egyet valamelyik árnyas padon.

Az inkubátorházban viszont nem pihegni fogunk az egyik odakészített széken – ott mi is nagyokat nézünk majd. Az Elektronikus Modelljármű Játékpark vitrinjeiben ugyanis amerikai vasútmodelleket nézhetünk meg tucatszám. Nemcsak különleges mozdonyok, kocsik és vasúti érdekességek láthatók, de diabemutatók, filmek, folyóiratok is várják a látogatókat – mindaz, ami a kontinensnyi országgal kapcsolatos. Kis képzelőerővel megáldva ráadásul simán elképzelhetjük, amint a zakatoló vonatot éppen megtámadják az indiánok, vagy azt, amint lassan kigördül az állomásról, pöfékelve, méltóságteljesen, s nem marad más a peronon, csak egy magányos kalapos, miközben rendületlenül szól a szájharmonika. A kiállítás szeptember 23-ig látható.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!