Kultúra

2014.10.23. 12:57

Nemzetközi egyetemi színházi fesztivál kezdődik Pécsen

Kilenc teátrum mutatkozik be a Nemzetközi Egyetemi Színházi Fesztiválon, amelyet október 23. és 26. között rendeznek Pécsen.

MTI

A Pécsi Tudományegyetemen (PTE) működő Janus Egyetemi Színház (JESZ) által rendezett fesztiválon elsősorban felsőoktatási intézmények támogatásával működő amatőr társulatok mutatkoznak be. A társulatok Magyarországon kívül Belgiumból, Fehéroroszországból, Horvátországból, Romániából és Bosznia-Hercegovinából érkeznek, az előadások a Zsolnay-negyeben lesznek.
   
Az első előadás csütörtökön a JESZ Samuel Beckett: Szöveg és Zene című produkciója lesz, ezt a zágrábi Összehasonlító Irodalom Klub "K." Színházi Csoportjának 4.48: Sarah töredékek és a győri MASZEK Egyetemi Színpad Moliére: A mizantróp című darabja követi.
   
Pénteken a Liege-i Királyi Egyetemi Színház Franz Kafka: Jelentés egy akadémiának című művének színpadi változatát adja elő. A Banja Luka-i Egyetemi Színház az Egy lírai harcos portréja című darabbal, a grazi Karl Franzen Egyetem kulturális egyesülete, az UniT a Flört a negyedben című produkcióval jelentkezik.


   
Szombaton a Szegedi Egyetemi Színház Örkény István: A borék – vígjáték és egypercesek című darabja látható, a pécsi Escargo Hajója Színházi Nevelési Szövetkezet a Balkán című darabot viszi színre, a iasi LUDIC Diákszínház A női test, mint a boszniai háború csatamezeje című darabbal "méretteti meg magát".
   
Az előadásokat szakmai zsűri értékeli, a legeredményesebb társulatokat és színészeket a vasárnapi záróeseményen díjazzák.

Címkék#Pécs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!