Kultúra

2014.10.01. 11:35

Ma kezdődik a VIII. Pécsi Nemzetközi Tánctalálkozó

Öt napon át lesz itt másfél tucat előadás, a modern tánctól a flamencón át a néptáncig. Íme a részletes program.

BAMA

Ma megkezdődik a VIII. Pécsi Nemzetközi tánctalálkozó, s öt napon át lesz itt másfél tucat előadás, a modern tánctól a flamencón át a néptáncig. A nagyszínházi és kamaratermi előadásokra már csak elvétve akad jegy, de azért érdemes nap mint nap kilátogatni a Színház térre is, ahol minden délután jön egy ingyenes táncbemutató.

A VIII. Pécsi Nemzetközi Tánctalálkozó részletes programja:

Október 1. 19.00. Nagyszínház: Győri Balett: Rózsaszínház, Magyar Nemzeti Balett: Trójai játékok, Pécsi Balett: Bolero.

Október 2. 19.00. Nagyszínház: Kecskemét City Balett: A négy évszak, Budapest Táncszínház: Boundless. N. Szabó Sándor terem, 22.00.: Hodworks: Pirkad (Csak 18 éven felülieknek!).

Október 3. 15.00. Eck Imre terem: Élő tánctörténeti óra Uhrik Dórával  – vendégek: Földi Béla, a Budapest Táncszínház művészeti vezetője,  Mihályi Gábor, a Magyar Állami Népi Együttes művészeti vezetője, Solymosi Tamás, a Magyar Nemzeti Balett igazgatója (ingyenes), Nagyszínház, 19.00.: Magyar Állami Népi Együttes: Szarvasének.

Október 4. Eck Imre terem: Konferencia és fórum a Nemzeti Táncprogramról, Kamaraszínház, 19.00.: Bozsik Yvette Társulat: Az estély, Frenák Pál Társulat: Fiúk, II. sz. próbaterem.

Október 5. 19.00. Kamaraszínház: Magyar Nemzeti Táncegyüttes: Monarchia – Népek táncai.

Érdemes továbbá nap mint nap kilátogatni a Színház térre, ahol minden délután jön egy ingyenes táncbemutató.

Ma 17 órától a Mecsek és a Misina Táncegyüttes ad ízelítőt, holnap 17 órától  a Bonyhádi Gimnázium modern tánc szaka, a pécsi ANK táncművészeti tagozata és a Kapronczai Művészeti Iskola növendékei láthatók.

Pénteken 15 órától a Mandala Jógastúdió, a PTE Táncegyüttes, a Fordan Táncklub és az Enemy Sqad a fellépők, 21 órától pedig balkán mediterrán tánckoncert lesz a Duna Művészegyüttes szólistáival.

Szombaton 10 órakor a Pitypang Tánciskola, a Fonti 5, és az Aranyszalag Pécs RGSE mutatkozik be, 17 órakor pedig a Flamenco Sopianae, a Klub 74 és a T-Dance Hip-Hop SE.

Emellett ingyenes pénteken 17.30 órakor a Cella Septichorában Lázár Eszter táncelőadása, a Testbeszéd Projekt 5., szombaton 17 órakor ugyanitt a Pannon Várszínház műsora, Ladányi Andrea-Krámer György: Porcelán – Duettek egy házasságból művéből,  és ugyancsak szombaton a PNSZ N. Szabó Sándor termében a Club Cubano Tánciskola salsa oktatása.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!