Kultúra

2016.07.01. 18:15

Hétvégi programok: fény, bor, hagyomány

Hétvégére meleget, de záporokat is jósolnak a meteorológusok. Szerencsére, nemcsak a strand az alternatíva, ha szeretnénk kikapcsolódni.

Katus Eszter (Dunántúli Napló)

Pécsett egyértelműen a Zsolnay Fényfesztivál uralja majd a hétvégét: számtalan érdekes és látványos program fogadja az érdeklődőket. Mivel a részletes programról már beszámoltunk, és könnyen lehet, hogy sokan kimozdulnának a városból, megpróbáltuk inkább a többi rendezvényt listázni. Szerencsére, ezúttal is van miből válogatni: lesznek ingyenes koncertek, egy-, sőt kétnapos események is, így például Nagypallon a falunap és pogácsafesztivál. Aki fürdőzés mellett jótékonykodni is szeretne, válassza a sellyei strandot, aki a hagyományápolás híve, Mohácsra vagy Mánfára utazzon.

Palkonyán ezúttal is nyitva lesznek a pincék: a bor mellett programok is várják az érdeklődőket. Az időjárás viszont változékony lehet: meleg idő mellett (27–32 fok) záporokra, zivatarokra is számítani lehet. Szabadtéri rendezvény esetén ezért használjunk naptejet, kalapot és napszemüveget, és az esernyőt se hagyjuk otthon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!