Kultúra

2014.08.19. 17:10

Diplomatának tanul a volt gyereksztár

Twist Olivérként kezdte tízévesen, volt Nyilas Misi, s féltucatnyi emlékezetes színdarabban láthattuk a nagy sikerekkel induló énekes-színészpalántát, Kecskés Alexiszt. Vajon hol tart most a fiatal tehetség?

Mészáros B. Endre (Dunántúli Napló)

– Hol tanul most?

– Harmadéves egyetemista vagyok a PTE nemzetközi tanulmányok szakán. Ez afféle diplomataképző, de még korántsem dőlt el a jövőm, mert újra fellángolt bennem a színpad iránti vonzalom, a Janus Egyetemi Színpadon több darabban is szerepelek.

– Hogy lesz valakiből gyereksztár?

– Eddigi életem felén, vagyis tízesztendős koromban fordult nagyot a világ, egy kasztingon kiválasztottak Twist Olivér szerepére. Addig csak énekelgettem, meg szolfézsra jártam és gitározni tanultam.

– Akkor benne van egy-két helyi bandában is?

– Nem, sajnos erre nem marad időm. A tanulás, az egyetemi színpad mellett teniszezem is. A gitárt azért nap mint nap előveszem, s magamnak énekelgetek.

– A Twist Olivér elindított egy lavinát?

– Inkább A kölyök, a következő nagy szerepem 14 éves koromban, onnantól ugyanis nem volt megállás, jött többek között a Légy jó mindhalálig, a III. Richárd, a Gettó, a Ludas Matyi és a Bors néni is.

– Gondolom, akkor mindig ötöse volt magyarból, a lányokat meg úgy kell elhessegetnie?

– Túlbecsülik az emberek a gyerekszínészek lehetőségeit. Magyarból ugyanúgy készülnöm kellett, mint bárki másnak, a lányoknál pedig volt ugyan előnye, de inkább a nálam sokkal fiatalabbak közül kerülnek ki a rajongók.

– Aztán jött a színművészeti?

– Még nem próbálkoztam meg vele, de most már mindenképpen jelentkezem, mert örök hiányérzetem lenne, ha ezt kihagynám.

– Mi a csúcs az eddigi szerepei közül?

– A Gettót nagyon szerettem, mert az felnőttszerep volt, és ráadásul tőlem szokatlan negatív karaktert, egy rablógyilkost kellett eljátszani. Az Olivért azért, mert az volt az első, Nyilas Misi viszont a legnehezebb alakítás volt, három órán át voltam színpadon, a III. Richárd Shakespeare miatt emlékezetes, szóval mindegyiknek megvan a maga különlegessége.

– Tíz év múlva hol szeretné magát látni, egy külföldi magyar nagykövetségen vagy a színpadon?

– Hát arról én is szívesen elbeszélgetnék a harmincesztendős Alexisszel, hogy melyik lenne a jó választás. A realista és az álmodozó énem sokat vívódik mostanában, mindenesetre úgy érzem, pillanatnyilag kétharmad-egyharmad előnyben van a színjátszás.

Tenisz és két idegen nyelv is felsőfokon

Kecskés Alexisz 1994-ben született Pécsett. A Tiborc utcai általánosba és gimnáziumba járt, németből és angolból felsőfokú nyelvvizsgája van. A Pécsi Tudományegyetemen nemzetközi kapcsolatok szakon harmadéves egyetemista. Tízéves kora óta játszik és énekel színdarabokban a Pécsi Nemzeti Színházban, a Harmadik Színházban és a Janus Egyetemi Színpadon. Gitározik, korábban versenyszerűen teniszezett. Párkapcsolata pillanatnyilag nincs.

Címkék#Pécs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!