Közélet

2016.07.01. 22:19

Zsolnay-gyár: egyeztessenek időpontot a volt dolgozók, ha akarnak valamit

Hétfőn, tízes csoportokban mennének ügyvéd kíséretében a volt Zsolnay-dolgozók vissza egykori munkahelyükre. A gyár vezetése azonban pénteken koraeste egy közleményt juttatott el szerkesztőségünkhöz, amelyből azt lehet kiolvasni, nem fogják beengedni őket a gyárba.

Babos Attila (Dunántúli Napló)

Mint megírtuk, dr. Szabó Iván, a pécsi önkormányzat jogi képviselője arról tájékoztatta lapunkat csütörtökön, hogy a volt Zsolnay-s, immáron a Ledina Kerámia Kft. dolgozói hétfőn tízes csoportokban mennek a gyárba, hogy úgymond elrendezzék a papírmunkát a kilépésükkel kapcsolatosan. Mindezt azt követően, hogy nem fogadta el a gyár vezetése a felmondásukat, hanem elbocsátotta őket.

A Zsolnay-gyár vezetése azonban pénteken koraeste egy közleményt jutattott el lapunkhoz, amelyet egyébként amolyan felhívásként is értelmezhetünk, és amelyet teljes terjedelemben a ">Zsolnay Zrt. hivatalos Facebook-oldalán tettek közzé.

A közlemény lényegi eleme, hogy a gyár vezetése már minden érintett egykori dolgozójának elpostázta a megfelelő, kilépésükkel kapcsolatos dokumentumokat, így nem is értik, miért és kik szeretnének most hozzájuk menni. Nem csak a papírokat küldték el neki, hanem az utolsó teljes, májusi bérük után a héten elküldték számukra a júniusi, időarányos bérüket és a szabadságmegváltásuknak megfelelő összeget is. Hangsúlyozták, hogy eddig éppen a volt  dolgozóik voltak azok, akik megtagadták a munkafolyamatok átadását, és nem reagáltak felszólításaikra, így ha szeretnének menni a gyárba, bérmilyen papírmunkát is intéznének, azt egy későbbi időpontra halasszák, előzetes időpont egyeztetést követően.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!