Közélet

2016.12.02. 18:34

Vince Aliz Liza győztesnek érzi magát és a fővárosban folytatja

Az egyedi hangú pécsi énekesnő Vince Aliz Liza, aki legnagyobb sikereit egy szál gitárral és saját szerzeményeivel aratta az X-Faktorban, a múlt hétvégén 6. helyezettként befejezte a tehetségkutató versenyt.

Mészáros B. Endre (Dunántúli Napló)

– Az a hölgy is Vince Aliz Liza volt, aki pár éve az Árpád Fejedelem Gimnázium angol nyelvű drámacsoportjával Litvániában és Bulgáriában szerepelt?

– Igen, bár soha nem voltam igazán jó színész, csak nagyon szeretek idegen nyelveket beszélni, és más emberekkel megismerkedni.

– Nem mondták a többiek az X-Faktorban, hogy könnyű a dolga, hiszen Pécsett rengeteg jó zenész van? Közülük egyébként melyik banda a kedvence?

– Egyértelműen a 30Y. Nem nagyon tudok magyarul dalszöveget írni, de ha mégis sikerül, akkor mindig úgy érzem, ez csak azért jött össze, mert nagyon sok 30Y-t hallgattam. Másrészt úgy gondolom, Pécs nagyon kicsi ahhoz, hogy innen valaki be tudjon futni, és ez most már sokkal nehezebb is, mint pár évvel ezelőtt.

– Ez az egy szál gitáros fellépés hosszú próbálkozások kiérlelt eredménye? Netán Joan Baez, vagy Bartók Eszter hatása is benne van?

– Akkor már inkább Takáts Eszteré, aki ugyancsak Pécsről indult, s őt is nagyon kedvelem. De sokkal inkább arról van szó, hogy tudok gitározni és eddig nemigen volt más lehetőségem. Nagyon szívesen játszanék a továbbiakban zenekarral is.

– Hatodikként fejezte be a tehetségkutató versenyt, hogyan tovább, mi jön ezután?

– Azt tervezem, hogy felmegyek Budapestre, és igyekszem felépíteni a pályám. Már csak azért is, mert rengeteg segítő szándékú jó szakemberrel ismerkedtem itt meg, Tóth Gabinak köszönhetően pedig azt is pontosan tudom, hogy kiktől mit várjak, és úgy látom, kellő akarattal és ügyességgel jól fogok itt boldogulni. Sokan dicsérték a saját szerzeményeimet és biztattak, hogy érdemes ezen az úton haladnom tovább.

– Mekkora most a saját dalok repertoárja?

– Úgy nyolcvan szám lehet, de azért ez nem ilyen egyszerű, mert lemezre alkalmas ebből lehet hogy nincs hatnál több. Mindemellett ha lehetőséget kapnék egy album kiadására, azért hamar összehoznám.

– Van, amit másképp csinálna utólag az X-Faktorban?

– Nem, minden tökéletes volt, és magamban is sikerült szépen lezárnom a versenyt. Nem maradt bennem semmi negatív érzés, és én győztesnek érzem magam, hiszen kezdetben azt sem hittem volna, hogy a válogatóból továbbjutok. Másrészt a Top 6-ba kerültem, és ez azért mégis az ország legnézettebb műsora.

– Kinek szurkol az állva maradtak közül?

– Nem az énekesi minőség, sokkal inkább a személyiségek alapján vannak kedvenceim. Szandinak drukkolok nagyon, valamint Dmitrijnek és Barbinak.

– Fog-e a következő hetekben Pécsett koncertezni?

– Egyelőre az X-Faktorban megismert profi szakemberek szervezik a turnéinkat, fellépéseinket, remélem, hamarosan egy pécsi program is belefér.

– Hogy képzeli el öt év múlva az életét?

– Mondjuk egy budapesti lakással, vagy albérlettel, és addigra egy vagy két megjelent lemezzel. Valószínűleg továbbra is megosztó jelleggel, de reményeim szerint lenne saját tábora is a zenémnek. Valami olyan helyzetre gondolok, mint amilyen Alföldi Róberté a színházi életben. Lehet szeretni vagy nem szeretni, de azt azért mindenki tudja, hogy amit csinál, az jó, és megkérdőjelezhetetlen a helye a szakmában.

Angol emelt szintű tagozaton

Vince Aliz Liza 1997. szeptember 5-én született Pécsett. Az Árpád Fejedelem Általános Iskolába és Gimnáziumba járt 12 éven át, idén érettségizett, angol emelt szintű tagozaton, és elkezdte a Zsolnay Kereskedelmi Szakközépiskolában a turisztikai szervező és értékesítő szakot. A zenei vonalat illetően kezdetben furulyázni tanult, majd a gitár lett a hangszere. Két testvére van, nővére cukrász, a bátyja programozóként dolgozik, édesapja nyomdász, édesanyja asszisztens a gyerekklinikán. A zenével egyedül édesapjának volt közvetlen kapcsolata, aki korábban basszusgitározott.

Címkék#Pécs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!