Közélet

2015.03.28. 14:31

Viharos szél Pécsen: kidőlt fák, megrongált tetők

Volt, ahol a viharos szél gyökerestől fordított ki a fákat, máshol házak tetejét bontotta meg.

bama.hu (Forrás: Katasztrófavédelem)

Pécsi helyzetkép: kidőlt fák, megrongált tetők
 
Hajnalban riasztották a tűzoltókat, mert egy többméteres fa dőlt a Szentlőrinci útra. A fa akadályozta a közúti közlekedést is. A beavatkozók láncfűrész segítségével szüntették meg a forgalmi akadályt.
 
A Littke utcában egy bádoglemezt tépett le az erős szél. A tűzoltók egy negyedik emeleti lakásba bejutva, kézi erővel távolították el a lemezdarabot.

[caption id="" align="alignleft" width="430"] Fotó: Katasztrófavédelem
[/caption]
 
A Mártírok útján is egy bádoglemezt rongált meg a szél. A lógó lemezdarab több méter magasan volt, ezért annak eltávolításához a létraszerre is szükség volt. A tűzoltók rögzítették a bádoglemezt. A műszaki mentés ideje alatt a 4-es szám helyi járatos busz módosított útvonalon közlekedett.

A Bokor utcában egy tizenöt méteres fenyőfa telefonkábelre dőlt. A műszaki mentéshez a létraszert és egy pécsi tűzoltóegységet riasztottak.
 
Egy Pázmány Péter utcai családi ház tetejét bontotta meg a viharos szél. A tűzoltók fóliával fedték le azokat a részeket, ahol hiányzott a tetőanyag. A szél a kémény néhány tégláját is meglazította, amelyet eltávolítottak a beavatkozók.


 
Egy Zsolnay Vilmos utcai pizzéria tetejét bontotta meg a szél. A három négyzetméteres bádoglemezt a város hivatásos tűzoltói távolították el.

Siklósi úton egy ötven négyzetméteres reklámtáblát szakított le a szél. A tábla nagy mérete és a viharos széllökések miatt, a tűzoltók nem tudták biztonságosan eltávolítani, ezért forgalomkorlátozásra volt szükség az érintett útszakaszon. A Biokom Kft. szakemberei és a rendőrség munkatársai intézkedtek a forgalomterelő közúti táblák kihelyezéséről.

Címkék#Pécs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!