Közélet

2016.02.10. 16:43

Véget ért a belgyógyászati tömb felújítása Mohácson

Elkészült a mohácsi kórház új belgyógyászati tömbje, használatbaadási ünnepségét kedden tartották.

Wald Kata (Dunántúli Napló)

A fejlesztés mintegy 1,1 milliárd forintos pályázati támogatásból valósult meg. Újjávarázsolták a csecsemő- és gyermekosztályt, a női és férfibelgyógyászati osztályokat. Egy, a neurológiának helyet adó szinttel bővült is az épület, és a központi sterilizálót is korszerűsítették. A beruházás során mintegy 3300 négyzetméternyi területet építettek át, és csaknem 550 négyzetméterrel bővült a létesítmény.

A költözés még pár hetet igénybe vesz, akkortól a mai kor követelményeinek mindenben megfelelő, a korábbiaknál jóval komfortosabb körülmények fogadják majd az új épületrészben a betegeket: a két-három ágyas szobák mindegyikéhez külön fürdőszoba tartozik, központi klíma garantálja az év minden szakában az optimális hőmérsékletet, és vadonatúj ágyak is szolgálják a bent fekvők kényelmét.

Műszerekre is

Az elmúlt öt évben összesen mintegy 3,1 milliárdos fejlesztés valósult meg a mohácsi kórházban: megújult a rehabilitációs és a sürgősségi részleg, fedett mentőbeállót, helikopter-leszállót is építettek, valamint korszerű műszereket – például CT-t is – vásároltak. A villamosenergia-felhasználás csökkentése érdekében nemrég napelemek kerültek az intézmény tetejére.

További tervek

A mohácsi kórház mintegy 70 ezer ember ellátásáért felel, fontos, hogy lépést tartson a korral, mind építészeti, mind a műszerezettség szempontjából – emelte ki Szekó József, Mohács polgármestere. További fejlesztésekben is gondolkodnak: ilyenek például a sebészet, illetve a szülészet-nőgyógyászat korszerűsítése. Az önkormányzat emellett tervezi az intézmény környékén az utak, a parkolók fejlesztését is.

Címkék#Pécs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!