Közélet

2016.06.28. 17:27

Új rendelőket alakíthatnak ki a Mecsek Áruház mellett

Korszerű, új háziorvosi és gyermekorvosi rendelőket, valamint védőnői helyiségeket is kialakíttatna a pécsi önkormányzat Uránvárosban, egy most még romos épületben, a Kőrösi Csoma Sándor utcában – erről is döntöttek a múlt heti közgyűlési ülésen a pécsi képviselők.

Babos A. (Dunántúli Napló)

Mint több más tervezett pécsi fejlesztést, ezt is európai uniós, úgynevezett TOP-os forrásból szeretné megvalósítani a városvezetés. Most a pályázat benyújtását szavazták meg, és mintegy 235 millió forintból építkeznének.

Több háziorvosi, három gyermekorvosi praxisnak is lenne itt helye, és tizenegyfős védőnői szolgálat is a 600 négyzetméteres épületbe költözhet. A Mecsek Áruház közvetlen közelében kialakítandó új uránvárosi rendelőkkel kapcsolatban elhangzott az is érvként, hogy kifejezetten előnyös a fekvése, autóval is könnyedén meg lehet állni a közelben, és nem messze van onnan több buszmegálló is.

Természetesen akadálymentes épületet akarnak kialakítani, ami részben kötelező elem is az új középületeknél, az épület tetőzetét is fel kell újítani, a teljes fűtési rendszert, a nyílászárókat és a világítást is. Cél az is, hogy az itt lévő nyolc garázsból álló tömböt is megszerezzék.

Az viszont már semmiképpen sem kötelező elem, de nagyon hasznos lehet a hosszabb távú működtetésben, és a levegőtisztaság miatt is, hogy napkollektorokat és napelemeket is terveznek felszerelni az ingatlanra, habár az előterjesztés szövege szerint ennek még meg kell vizsgálni a lehetőségét.

Az előterjesztés szerint az építési engedélyezetés jövőre kezdődhet el, engedély nagyjából jövő nyárra lehet, s az építkezést 2017 novemberében tudják majd megkezdeni, így vélhetően leghamarabb csak 2018 tavaszára készülhet el majd a beruházás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!