Közélet

2015.08.28. 11:54

Továbbra is maradhat a gimnázium Szigetváron

Idén indult volna az utolsó gimnáziumi osztály, de a szigetváriak tiltakozását követően az iskola kikerült a veszélyeztetett körből.

K. E. (Dunántúli Napló)

Mégsem szüntetik meg a gimnáziumi képzést a Zrínyi Miklós Gimnázium, Szakközép és Általános Iskolában. Tavasszal elkeseredve fogadták a kisvárosban a hírt, hogy a közoktatás állami átszervezése a szigetvári gimnáziumi oktatás végét jelentheti. Az iskola ugyanis benne volt abban az intézményi körben, amelynek tagjai a Nemzetgazdasági Minisztérium fennhatósága alá kerülnek.

A fenntartóváltás Szigetváron a gimnáziumi képzés fokozatos megszüntetésével is együtt járt volna – idén szeptemberben indult volna az utolsó gimnáziumi osztály. A bezárás ellen aláírásgyűjtésbe kezdtek a kisvárosban, fáklyás felvonuláson is tiltakoztak. Nem hivatalos információnk szerint viszont az iskola végül kikerült a veszélyeztetett körből, így változatlan formában működhet tovább.

Címkék#szigetvár

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!