Közélet

2015.03.26. 16:05

PTE-állásbörze: ajánlatokból nem volt hiány

Március 25-én immáron tizenegyedik alkalommal rendezte meg a Pécsi Tudományegyetem a karriertervezéssel, álláskereséssel foglalkozó börzéjét.

Fülöp Zoltán (Dunántúli Napló)

Bár előzetesen voltak kétségeink azt illetően, hogy a pécsi Zsolnay Kulturális Negyed jó helyszíne lesz-e az idei egyetemi állásbörzének, minden félelmünk eloszlott már nagyjából tíz óra egy perckor: míg a korábbi években javarészt egész nap csak lézengtek az érdeklődők a rendezvényen, addig most a hivatalos start után hatvan másodperccel már legalább ötven fiatalt számolhattunk össze. Nyilván ebből komoly hiba lenne valamiféle, hétköznapi és felszínes szociológiai következtetést levonni (hogy például azért voltak most többen, mint eddig bármikor, mert az egyetemisták bizonytalanok a jövőjüket illetően), de azt elmondhatjuk: az érdeklődési körökben nagy volt a szórás. A legtöbb embert például a hatásos standokkal megjelenő call centerek környékén láttunk, de a bankok kitelepüléseinél is gyorsan sorok alakultak ki. Promóciós ajándékokból Dunát lehetett rekeszteni minden standnál, s bár nem rendeztek szépségversenyt a pultok mögött álldogáló lányoknak, erős a gyanúnk, hogy a képzeletbeli zsűrinek nem lett volna egyszerű a döntés meghozni a végső győztest illetően.

Egyedül talán a Magyar Honvédség (férfi) képviselői magányoskodtak kicsit – hiába, a katonai pálya szépségei egyelőre nem találnak utat a szívekhez.

„Töltsön ki egy regisztrációs ívet, adja meg az e-mail címét, és biztosan megkeressük valamilyen ajánlattal” – csípünk el egy kifejezetten biztató mondatot az egyik standnál. Szorítunk, hogy tényleg így legyen.

Félezer állásajánlat

Összesen 39 kiállító, 524 állásajánlat, 27 szakmai gyakorlat – ezek az idei börze legfontosabb számadatai. Az érdeklődők egy helyen, egyidőben rengeteg állásajánlat közül válogathattak, ugyanakkor megismerkedhettek a különböző cégek, szervezetek gyakornoki, szakmai gyakorlati lehetőségeivel, ösztöndíjprogramjaival is. A programban helyet kaptak kísérőrendezvények is: volt karrier-tanácsadás, felkészítés az állásinterjúra és több előadás a munka világáról.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!