Közélet

2015.02.28. 16:23

Pécsi buszleállás: még nem kezdték el a vizsgálatot

Az emlékezetes február eleji teljes pécsi buszleállás miatt Páva Zsolt polgármester vizsgálatot kezdeményezett, mondván ki kell deríteni, mi vezetett a döntéshez, indokolt volt-e, vagy esetleg van alapja azoknak a sejtéseknek, miszerint tudatos, szervezett akcióról volt szó.

Babos A. (Dunántúli Napló)

A vizsgálatot az új pécsi buszmenetrend kialakítását segítő, a Tüke Busznak külsős szakértőként dolgozó Pécs és Térsége Közösségi Közlekedéséért Egyesület is javasolta.

A polgármester hangsúlyozta, hogy a vizsgálatra külsős, nem pécsi, független szakértőket kért fel, mert úgy látta, a tisztánlátás érdekében nem pécsieket kell bevonnia. Miután az ónos eső, s az azt követő erőteljes havazás miatti buszleállás február 6-án volt, s a polgármester azonnal elrendelte a vizsgálatot, rákérdeztünk, lezárult-e már a folyamat.

A polgármesteri kabinetirodától azt a választ kaptuk, hogy Páva Zsolt a legnagyobb szaktekintélynek számító Budapesti Műszaki Egyetem Közlekedésüzemi és Közlekedésgazdasági Tanszékét kereste meg, hogy független szakvéleményt készítsenek. Hozzátették: a szakértői csoport a személyes találkozást és megállapodást követően kezdi meg a munkát. Vagyis a vizsgálat még nem kezdődött el. Várható idejéről és időtartamáról nem kaptunk információt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!