Közélet

2014.12.18. 13:09

Pályázati pénzekből újulnak meg az épületek

Hosszúhetény a Belügyminisztérium pályázatán 16,3 millió forintot nyert az intézmény tornatermének felújítására.

K. E. I. (Dunántúli Napló)

Ismét munkálatoktól lehet hangos a Pécs és Komló között található község. Az óvoda felújítása és korszerűsítése után most az iskola kerülhet sorra. Csörnyei László polgármester a napokban jelentette be, hogy Hosszúhetény a Belügyminisztérium pályázatán 16,3 millió forintot nyert az intézmény tornatermének felújítására. A támogatásból megújulhat az épület külső hőszigetelése, nyílászárói, valamint a játéktér padlóburkolata is. Emellett a testneveléshez szükséges eszközöket is vásárolhatnak, vagyis lesznek új tornaszőnyegek, labdák, tornapadok és zsámolyok is.

Mindez kiegészítője annak a nagy beruházásnak, amely az önkormányzati intézmények energiabarát fejlesztését célozza meg. A projekt teljes költségvetése 215 millió forint, ebből 183 milliót korábban pályázaton nyert a település. A komplex energetikai korszerűsítés öt önkormányzati ingatlant érint: az iskolát, az óvodát, a kultúrházat, az idősek klubját és az egészségcentrumot. A munkálatok során utólagos hőszigetelést végeznek, lecserélik a nyílászárókat, fűtéskorszerűsítést hajtanak végre (biomasszával), napelemeket telepítenek és a világítást is korszerűsítik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!