Közélet

2016.06.28. 17:29

Nem mindegy, mikor veszünk iskolaszert

Sok szülő máris az akciókat keresi, hol szerezhetné be olcsóbban a következő tanévre a gyereknek a tanszereket.

H. Zs. (Dunántúli Napló)

Még csak most ért véget az iskola, azonban sok szülő máris az akciókat keresi, hol szerezhetné be olcsóbban a következő tanévre a gyereknek a tanszereket, tankönyveket, a ruhákat. Érdemes a vásárlás dátumára is figyelni, különösen akkor, ha a számlát valamely egészség- és önsegélyező pénztárban szeretnénk elszámolni.

A kibővült önsegélyező pénztári szolgáltatások között ugyanis beiskolázási támogatásként elszámolható immár az óvodás, általános iskolás, valamint középfokú oktatásban részesülő gyermekek számára megvásárolt tanszer, tankönyv, sőt a ruházat is, egy évben gyermekenként 111 ezer forint összegben. Fontos tudni viszont, hogy a jogszabályi előírásoknak megfelelően a számlákat csak abban az esetben fogadhatják el, ha azok a tanév utolsó napját követő 15 napon belül – június 30-ig –, valamint a tanév első napját megelőző 15 napon belül – augusztus 15-től – állítják ki. Ezek a számlák később, a kiállítástól számított 120 napon belül bármikor benyújthatók. Az igénybejelentő nyomtatványhoz az iskolalátogatási igazolást, a családi pótlékra való jogosultságról szóló igazolást – csak az első igénybejelentéskor –, és a számlát kell csatolni.

Címkék#Pécs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!