Közélet

2014.09.22. 14:10

„Megvilágosodik” Komló: új lámpák városszerte

Három helyszínen összesen 4,5 millió forintból bővül a közvilágítási hálózat a városban.

K. E. I. (Dunántúli Napló)

Augusztusban döntött a város képviselő-testülete arról, hogy több szakaszon is bővíti a városi közvilágítási hálózatot. A beruházásokat részben a lakossági igények, részben pedig a közelmúlt beruházásai indokolják.

Utóbbira példa a KRESZ-park, ahová tavaly kerültek felnőtteknek szánt fitneszeszközök. Az elmúlt hónapokban többen jelezték, hogy ha lenne rá lehetőség, szívesen használnák ezeket este. Az igényeket felmérve az önkormányzat végül úgy döntött, hogy a fitneszeszközök közelébe tervezett lámpán túl további négy kandelábert is elhelyez a parkban. Így az egész területen megfelelő lesz a világítás. Ez azoknak is kedvez, akik a fizetős KBSK sportpálya helyett a KRESZ-parkban futnak.

Más volt a motiváció a Majális téren és a szilvási városrészben fekvő Vértanúk utcai garázssornál. Ezeken a helyeken a lakók korábban már többször panaszolták, hogy nem megfelelő a közvilágítás. Az önkormányzat az ott élők és arra közlekedők érdekeit és biztonságérzetét is figyelembe véve döntött most a beruházás mellett. A beruházást önerőből oldja meg a város.

Címkék#komló

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!