Közélet

2014.12.21. 11:07

Megszűnt a Mohács-kártya, új kedvezmények a réven

A 2006-ban bevezetett Mohács-kártya megszüntetéséről is döntött a képviselő-testület, a szigetben lakó, szociálisan rászorulók azonban a jövőben is kapnak kedvezményeket a kompátkeléshez.

M. B. (Dunántúli Napló)

A kártya a város területén állandó lakcímmel rendelkezők számára biztosított kedvezményt a kompátkelési díjakból, 2010-ben már több mint hatszázan, tavaly pedig már majdnem nyolcszázan rendelkeztek Mohács-kártyával. Utóbb már nem emelkedett tovább a kiadott kártyák száma, azonban a révhajózási társaságnak a kedvezményt igénybe vevők után egyre magasabb támogatást kellett fizetnie az önkormányzatnak. Idén több mint 8 milliót, míg négy éve csak 3,3 milliót. A feltűnő aránytalanság egyik okaként nem lehet kizárni, hogy jogosulatlanok is használták a január elsejétől megszűnő kártyát.

Arról is határozott ugyanakkor a testület, hogy a szigeti városrészben állandó lakóhellyel rendelkezők a jövőben is igénybe vehetnek kedvezményeket. Az iskolások és a szociálisan rászorulók bérletéhez járul majd hozzá a város. A támogatás iránt kérelmet a településrészi önkormányzathoz lehet majd benyújtani a jogosultságot igazoló iratokkal és a megvásárolt bérlettel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!