Közélet

2014.09.30. 08:46

Letétbe helyezte, majd visszautalta a prémiumot a baloldal polgármesterjelöltje

Cserfainé Kovács Ágnes cáfolta, hogy olyan jutalmat vett fel egészségügyi intézményi vezetőként, amire nem volt jogosult.

Babos A. (Dunántúli Napló)

Olyan jutalmat vett fel egészségügyi intézményi vezetőként, amire nem volt jogosult Cserfainé Kovács Ágnes a városban elterjedt pletyka szerint. Épp ezért cáfolta a szóbeszédet tegnap a Fórum Sopianae–MSZP–Együtt-PM pécsi polgármesterjelöltje, mondván, nem tudja, kik terjesztik róla a hazugságot, de azt igen, hogy kiknek állhat érdekében.

Kovács Ágnes Both Vilmával, a baloldal belvárosi képviselőjelöltjével, a pécsi belváros helyzetéről tartott sajtótájékoztatón beszélt az ügyről.

Elmondta: az Egyesített Egészségügyi Intézmények (EEI) vezetőjeként a jutalma jogos kifizetéséhez le kellett bonyolítania a Munkácsy-rendelő kiköltöztetését, mint tudjuk, ez megtörtént. A jutalmakat tömbösítve fizették, vagyis több dolgozó kapott jutalmat egyszerre. Másokét ő írta alá, az övét a polgármesternek kellett volna. Akkor azonban már betegeskedett a később elhunyt polgármester, Tasnádi Péter. Amikor tudomást szerzett arról, hogy nincs ellenjegyezve az ő kifizetése, az összeget (300 ezer forintot) azonnal ügyvédi letétbe helyezte, majd a polgármester halála után visszautalta a városnak. Hozzátette: a vezetése alatt az EEI 120 millió forinttal növelte megtakarításait.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!