Közélet

2015.01.31. 09:10

Kosárlabda: a hazai pálya sokat segíthet

A PVSK-Pannonpower gárdája ma a Körmenddel játszik – s egészen biztosak vagyunk abban, hogy kutya kemény lesz a mérkőzés.

Fülöp Zoltán (Dunántúli Napló)

Annyiszor, de annyiszor írtuk már le, hogy most egy nagyon fontos mérkőzés vár a PVSK-Pannonpower férfi kosárlabdacsapatára, meg hogy az ellenfél kifejezetten erős, így egyáltalán nem biztos, hogy behúzzák a győzelmet a pécsiek, hogy kicsit már tartunk attól, hogy az olvasók elkezdenek kételkedni a fontosságban, az erősségben. Ne tegyék: a ma esti meccsen ugyanis azt a Körmendet fogadják a baranyaiak, amely részint tényleg nagyon jó formában van, részint meg tényleg nagyon kell a győzelem a PVSK-nak, hogy maradjon esélye a legjobb négybe kerülésre.

Kezdjük az utóbbi szemponttal! A pécsiek jelenleg tizenegy győzelemmel és hét vereséggel az ötödikek – a negyedik helyen a Falco KC Szombathely áll, tizenkettő-hattal. Magyarul egyetlen győzelem választja el a baranyaiakat az előzéstől, s ráadásul még lesz egy Falco-PVSK meccs ebben az idényben... Lényeg a  lényeg: ha a pécsiek még bizakodnak abban, hogy megcsípik a negyedik helyet az alapszakasz végén (amely ugye egyben a felsőházi középszakaszt jelentené!), akkor lehetőség szerint minden meccset meg kell nyerniük hazai pályán – meg persze nem ártana majd idegenben legyőzni a szombathelyieket is.

Csak hát most egy nagyon jó formában lévő gárda látogat a Lauber Dezső Sportcsarnokba – s itt érkeztünk el a fent említett másik szemponthoz. A Körmend borzalmasan kezdte az idényt, nem véletlen, hogy edzőt váltottak (sőt, igazából már kétszer is...). Most Déri Csaba ül a kispadon, s vele valóban szárnyal a gárda: előző hat találkozójukból ötöt megnyertek, s ezzel máris felzárkóztak a középmezőnyhöz. Ennek fényében érthető, hogy bizakodva várják a szombat esti találkozót. Helyzetüket azért nehezíti, hogy a pécsiek mérlege hasonló: a mostanit megelőző hat meccsből szintén ötször győztek a baranyaiak. Ráadásul hazai pályán nem igen szoktak kikapni, a lelkes szurkolók ugyanis valóban sokat hozzá tudnak tenni a pécsiek teljesítményéhez.

Mindezek ellenére erősen sanszos, hogy kutya kemény találkozó vár a pécsiekre, amelyen akár apróságok is dönthetnek. Az egyik ilyen „apróság” érzésünk szerint Martin Pahlmblad játéka lehet. A svéd bedobó az idény elején sokáig adós maradt a pontokkal, ám az utóbbi találkozókon rendre jól teljesít, 13-14-15 pontokat szór az ellenfeleknek. Amennyiben tehát ő hozza az átlagát, s jól muzsikál a Nelson-Budimir tandem, Halázs Ákos kioszt úgy tjz gólpasszt, a Harazin-Hori centerduó pedig nagyjából megfogja a körmendiek legjobbját, Ryan Richars-ot, akkor elkapható a Körmend. Erős a gyanúnk, hogy ebben bízik most mindenki Pécsett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!