Közélet

2015.11.26. 18:01

Komló helyett Pécset választhatja az egyik cég

Több lehetséges befektetővel is tárgyalt Polics József polgármester az elmúlt időszakban – felemás sikerrel.

K. E. I.

A legutóbbi testületi ülésen a város első embere képviselői kérdésekre elmondta, egyeztettek többek között egy olyan kft.-vel is, amely gyógyászati segédeszközökkel foglalkozik. Egyelőre úgy tűnik, mégsem lesz megállapodás, mert a cégvezetés inkább Pécset választja. Egy másik vállalkozó zöldmezős beruházást valósítana meg, ehhez keres megfelelő területet, önkormányzati tulajdonban viszont ilyen csak Körtvélyesben, a leendő börtön mellett van. Sok cég méri most fel a terepet, többségük ugyanis a számukra szükséges pályázatok kiírására vár – magyarázta Polics József. Vagyis lehetnek olyanok, akik később újra jelentkeznek. A napelemgyár is szóba került – erről a polgármester elmondta, pénzt már utalt a Solar a városnak, de a papírok aláírása valamiért nehézkesen megy.

 

Szarka Elemér képviselő a napirenddel kapcsolatban megjegyezte, nemcsak a munkahelyteremtő ipari beruházásokból, de a nagy rendezvényekből is profitálhat a város, hiszen sokan visszatérnek a városba, ha egyszer jól érezték magukat ott (például az Országos Polgárőr Napon). Hátrányt jelent azonban, hogy néhány vendéglátóhely nincs felkészülve a turistákra. Előfordult, hogy este hatkor vacsorát sem tudtak készíteni nekik egy másik nagyobb csoport miatt, akiknek 21 órára volt foglalásuk.

Címkék#komló

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!