Közélet

2016.06.29. 12:18

Kiderült, miért pusztult el a zebracápa

Sosem találnák ki, mi okozhatta a Pécsi Állatkertben május végén, a nyitóhétvégén elpusztult zebracápa elhullását.

B. A.

A Dunántúli Napló megtudta ugyanis, hogy nemrégiben megérkezett a cápa elpusztulásának okáról szóló állatorvosi vizsgálati jelentés. Mint annak idején megírtuk, holland szakértőket kértek fel a vizsgálatra.

Borbás Károly, a Pécsi Állatkert igazgatója válaszában azt írta, az elhullott zebracápából vett mintákat az Utrechti Tudományegyetem Állatorvosi Patológiai és Diagnosztikai Központ számára küldték tovább elemzésre. Az Utrechtben végzett vizsgálatok alapján az egyednél aorta (verőér) elmeszesedést állapítottak meg.



A Pécsi Állatkert és Akvárium-Terrárium a zebracápa elpusztulásának nyilvánosságra kerülését követően Facebook-oldalán adott ki közleményt, abban azt írták, sajnálatos módon minden odafigyelésük, gondoskodásuk és igyekezetük ellenére elpusztult az állatkert akváriumában február óta élő zebracápa, amely különösen hozzánőtt a gondozók szívéhez, és minden kollégát mélyen érintett elvesztése. Nagyon hamar kézből evett, és pozitívan fogadta kollégáik közeledését, igényelte a búvárok társaságát, betegség jelét nem mutatta.

Címkék#Pécs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!