Közélet

2016.09.29. 08:10

Kerültek már új kövek is a felújítandó Jókai térre

Megindult a munka a héten a pécsi Jókai téren. A város a legjobb minőséget várja el a kivitelezőtől.

Babos A. (Dunántúli Napló)

Nem volt arról szó, hogy a Jókai tér kétharmadát nem lehet használni a felújítás miatt, mert az éppen lezárt munkaterület mellett egy második harmadon felvonulási területre rendezkedik be a kivitelező, és ez nem csak bosszantó, hanem az üzletet is rontja, mondta el lapunknak több érintett kereskedő és vendéglátós is.

Mint megírtuk ugyanis, a héten nekiálltak a Jókai tér felújításának, a fehér horvát mészkövet rószaszínes olasz vulkanikus kőzetre cserélik, de a csapadékvíz-elvezetési rendszert is felújítják. Szerdán már egy kisebb részen le is rakták az új köveket.

A városvezetést arról is kérdeztük, mindvégig így marad-e. Azt is megkérdeztük, hogy a decemberre maradó utolsó harmadnyi térkövezés minőségét nem befolyásolja-e majd, hogy télen lesz.

A válasz szerint mint minden építkezés, a Jókai tér újjáépítése is nehézségekkel jár. Természetesen a város és a kivitelező célja is az, hogy a lehető legjobb minőségben és a legkisebb fennakadásokkal menjen végbe a beruházás.

[caption id="" align="alignleft" width="650"] fotók: Löffler Péter
[/caption]

Az éppen aktuális építkezési terület természetesen nem nélkülözheti az eszközök, építőanyagok, gépek szállítását sem. Hozzátették: a minőségre vonatkozóan komoly garanciákat kértek a tér kivitelezőjétől, a Sztráda 92 Kft.-től, „így nem fordulhat elő az, ami a szocialista városvezetés alatt”. Szerintük ugyanis az akkori munkák után, gyakorlatilag 2001 óta folyamatos munkaterületnek számított a Jókai tér.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!