Közélet

2016.07.02. 08:02

Hőség zivatarokkal

A hőség miatt szombatra Baranyára is elsőfokú figyelmeztetést adott ki a meteorológiai szolgálat, az enyhülés zivatarokkal érkezik.

Bama.hu (forrás: MTI, Köpönyeg.hu)

Az Országos Meteorológiai Szolgálat MTI-hez eljuttatott veszélyjelzése szerint Nógrád, Vas és Zala megye kivételével az összes megyére kiadták a hőség miatti figyelmeztetést. Mint írták: szombaton tovább erősödik a nappali felmelegedés, így az ország döntő részén 25 Celsius-fok felett, főként az Alföldön 26-27 fok körül alakul a középhőmérséklet. A legalacsonyabb hőmérséklet 15-22 fok között várható. A nappali maximumok 31-34 fok között alakulnak.

Emellett viszont a közeledő hidegfront nyomán szombaton is lehetnek záporok, akár heves zivatarok. Győr-Moson-Sopron és Vas megyére a heves zivatar és a felhőszakadás veszélye miatt is kiadták az elsőfokú figyelmeztetést.

A Köpönyeg.hu előrejelzése szerint szombaton estig a napsütést főleg a Dunántúlon zavarják gomolyfelhők, és elsősorban itt fordul elő elszórt zápor, zivatar. Késő estétől északnyugat felől aztán hidegfront érkezik, útját többfelé kísérheti majd heves csapadék és szélerősödés.
Országos hőség lesz 30-35 fokos maximumokkal. Estig melegfronti hatás lesz, majd késő estétől a hidegfront tünetei jelentkezhetnek.

Vasárnap hajnalban, reggel még többfelé, napközben már egyre inkább csak a keleti területeken fordul elő zápor, zivatar. Délutánig nagy területen lesz erős az északnyugati szél.
Jelentősen felfrissül a levegő: nyugaton 20-26, keleten még 27-29 fok esélyes.

Címkék#Pécs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!