Közélet

2014.09.01. 12:06

Házkutatás a Zsolnaynál a védjegy-ügy miatt?

Mint megírtuk, hűtlen kezelés gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen nyomozást indított a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság a Zsolnay márkanév-használat ügyében. Most arról kaptunk információt, hogy már a házkutatásnál tartanak.

Babos Attila (Dunántúli Napló)

Mint augusztus elején megírtuk, elrendelte a nyomozást a rendőrség a Zsolnay márkanév levédésének ügyében. A márkanév-botrányról lapunk már jóval korábban, és részletesen beszámolt, a nyomozásról Tóth Bertalan MSZP-s országgyűlési képviselő tartott sajtótájékoztatót egy hónapja, kezében tartva a nyomozás megindításáról szóló hivatalos rendőrségi levelet. Úgy nyilatkozott, hogy komoly eredménynek tartja, hogy a júniusban tett feljelentésük nyomán megindult a nyomozás.

A képviselő szerint a Zsolnay Porcelánmanufaktúra Zrt. mellett a pécsi önkormányzatot és Magyarországot is kár érte, mert a Zsolnay szír származású többségi tulajdonosához és feleségéhez, a gyár igazgatóságának elnökéhez köthető Swiss Art Kft. jogalap nélkül védette le a Zsolnay márkanevet az USA és az EU szabadalmi hivatalainál.

Most lapunk azt az információt kapta, hogy házkutatást tartanak a Zsolnayban.

Az esettel kapcsolatban megkerestük a rendőrséget, ahol elmondták, hogy a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság Gazdaságvédelmi Osztálya hűtlen kezelés bűntett elkövetésének gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen folytat nyomozást.

J"elenleg a nyomozás érdekeire tekintettel további tájékoztatást nem áll módunkban adni" - tették hozzá.

Természetesen megkerestük a gyár vezetését is, amint választ vagy új információt kapunk az ügyben, frissítjük cikkünket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!