Közélet

2014.11.29. 10:10

A piacon az importáru mellett vannak meglepő hazai termények

Egyre kevesebb a magyar áru a pécsi vásárcsarnokban, de a jó pár évvel ezelőtti helyzethez képest még mindig meglepően nagy a választék.

B. A.

Mindez annak köszönhető, hogy növekszik azoknak a kofáknak, árusoknak a száma, akik jó minőségű, fóliás hazai zöldséggel tudnak ilyenkor is versenyre kelni a nagy külföldi és diszkont áruházak polcain megtalálható portékával.

Mindemellett még vannak olyan zöldségek is, amelyeket szabadföldön termettek, és frissnek, zsengének hatnak, nem túl sok pénzért. Az egyik legmeglepőbb áru pedig feltétlenül a hazai termesztésű bio datolyaszilva megjelenése volt. A kínálat természetesen ilyenkor eltolódik azok felé a hazai termények felé, amelyek a télen szokásosan keresettek, mogyoró, dió, mák, sütőtök, savanyú káposzta, hogy csak a legnépszerűbbeket említsük a legalapvetőbb alapanyagokon kívül.

A pécsi vásárcsarnokban árulóknak azonban, nyilvánvalóan közülük is a kereskedőknek egyre inkább szembe kell majd nézniük azzal, hogy szinte egy az egyben a multikkal kell versenyezniük, és a külföldi koktélparadicsom vagy a déligyümölcs-kínálatuk lesz meghatározó. Nos, ezen a téren sem állnak rosszul egyelőre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!