Közélet

2015.04.19. 14:31

A kozármislenyi lehet a legnagyobb óvoda az országban

Az ország legnagyobb óvodája lehet a kozármislenyi, ha az Emberi Erőforrások Minisztériumához benyújtott kapacitásfejlesztési pályázatukat támogatják.

Babos A.

Pontosabban az egy telephelyen működő óvodai csoportok számát tekintve ugranának élre, ma 11 csoportban háromszázhúsz óvodásuk van, közölte Bíró Károly polgármester. Egy Pest megyei óvodában egy telephelyen 12 csoport van, Kozármisleny ahhoz kért támogatást, hogy két új csoportszobát alakíthassanak ki, ha májusban kedvező döntés születik, ősztől tizenhárom csoportjuk lehet.

Gyermek-utánpótlásból nincs hiány, bölcsődéjük három csoportjába negyvenkét gyermek jár, és sok várandós anyukájuk van, valamint bíznak az újonnan beköltözőkben, alakuló lakóparkjuk miatt negyven új családra számítanak. Most 29-30 gyermek jár egy-egy csoportba, a jövőben 25-26 fős csoportokat alakíthatnának, ami szakmailag jobb a mainál, s négy óvodapedagógus mellett két új dada felvételét is jelentené. A pályázatban 90 millió forintot kértek, a szükséges ötszázalékos, 4,5 milliós önerőt a tartalékból már elkülönítette a testület. A polgármester szerint a fejlesztés távlatilag a tervezett óvodai tanuszoda programjukat is segítené.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!