Kék hírek, bulvár

2014.08.29. 16:14

„Véletlenül” felgyulladt a ház, ahová egy szegény családot költöztették volna

Péntek reggel kigyulladt egy ház a 130 lelkes Tarróson. Méghozzá pont az, ahova egy rossz körülmények között élő családot költöztettek volna Sásdról.

K. E. I. (Dunántúli Napló)

Ahogy azt lapunknak Valigura Ernő, Tarrós polgármestere elmondta, tudomásukra jutott, hogy a sásdi önkormányzat (minden előzetes egyeztetés nélkül) a faluba akar költöztetni egy nem éppen jó hírű családot. Már ki is néztek egy eladó ingatlant, amelyre ajánlatot is tettek. A falubeliek viszont egyáltalán nem szeretnék, ha az érintett sásdi család beköltözne.

- Úgy tudjuk, a család egyes tagjainak több dolga volt a rendőrséggel. Ezen a településen 130 ember lakik, ebből 30 gyerek. Mindenkinek van munkája, és dolgozik is becsülettel. Senki nem szeretne egy problémás családot a közösségbe. A szülők féltik a gyerekeiket, ami érthető is – magyarázza a polgármester. - Mi mindig támogattuk Sásd elképzeléseit, jó viszonyt ápoltunk a városvezetéssel. Nem értjük, ezúttal mi történt, és miért nekünk kellene megoldanunk az ő problémáikat.

Hogy tájékoztatást kapjanak és véleményüknek adjanak hangot, a község képviselői csütörtök este megjelentek Sásdon, a testületi ülésen, ahol tudatták a városvezetéssel, ha kell, tüntetést szerveznek a hivatal elé.

Meglehet, azonban erre már nem lesz szükség. Valigura Ernő ugyanis elárulta, a ház tulajdonosa azóta visszalépett az adás-vételtől. Igaz, ha csak ezen múlik, akkor a tarrósi önkormányzat maga fogja megvásárolni az épületet – tette hozzá.

Rabb Győzőnél érdeklődtünk Sásd álláspontjáról is, ám a városvezetés egyelőre nem kíván nyilatkozni az ügyben.

Ami biztos, hogy a kiszemelt tarrósi épület teteje péntek reggelre lángra kapott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!