Kék hírek, bulvár

2016.12.02. 17:30

Súlyos börtönévek várnak a színésznő támadójára, ha jogerőre emelkedik az ítélet

Kilenc év börtönbüntetésre ítélte nem jogerősen pénteken a Pécsi Járásbíróság a 49 éves pécsi T. I.-t, aljas célból elkövetett, személyi szabadság megsértése bűntettének kísérlete, szexuális erőszak bűntettének kísérlete, kifosztás bűntette, valamint maradandó fogyatékosságot és súlyos egészségromlást okozó testi sértés bűntettének az elkövetése miatt.

B. A. (Dunántúli Napló)

Az ítélet szerint a vádlott volt az, aki 2015 májusában és júniusában Pécsett, ugyanott és ugyanolyan módon próbált megerőszakolni két fiatal nőt Pécsett. Az egyik áldozata egy ismert pécsi színésznő volt.

A férfi előzetes letartóztatásban van elfogása óta, a pénteki tárgyalásra is bilincsben vezette be egy BV-őr. Nem sokkal azt követően, hogy meghallotta a rá kimért ítéletet, és a bíró megkezdte annak hosszas, igen részletes indoklását, közbeszólt. Azt mondta, erre az indoklásra ő nem kíváncsi a továbbiakban, és kimenne a teremből. Az engedélyt erre megkapta, így kivezették, a bíró pedig emiatt az indoklás nagy részét már úgy mondta el, hogy nem hallhatta. Csak akkor vezettették vissza, amikor arról kellett nyilatkoznia, hogy kíván-e fellebbezni. Kívánt, mégpedig elsősorban a felmentéséért, másodrészt enyhítésért. Kirendelt védője is megismételte ezt, míg az ügyész az ítélet súlyosítását kérte. Egyetértett annak minősítésével, de kérte az időtartam meghosszabbítását.

A férfi legkorábban 4,5 év múlva szabadulhat, ha másodfokon, jogerősen helyben hagyják a jelenlegi ítéletet. Másfél éve ugyanis már előzetes letartóztatásban van, s az ítélet kétharmadát kell mindenképpen a börtönben töltenie a mostani határozat szerint, vagyis minimum hat évet.

A vádlott csak a színésznő esetében ismerte el, hogy találkozott és kapcsolatba került vele. Ugyanakkor azzal védekezett, hogy nem megerőszakolni akarta a nőt, hanem éppenséggel számon kérni. Azt állította ugyanis, hogy az eset előtt néhány nappal kirabolták egy pécsi kocsmában, s ő úgy vélte akkor, hogy a színésznő vehetett az a nő, aki elvette az értékeit.

Ezt a történetet és védekezést azonban nem találta valósnak és megalapozottnak a bíróság, sőt a bizonyítékok alapján azt mondta ki, hogy kétséget kizáróan bebizonyosodott szerintük, hogy erőszakoskodni akart. Kiemelték ugyanakkor, hogy az, hogy nem sikerült neki végbevinni tettét egyik esetben sem, az nem az ő érdeme, hanem a hölgyek szerencséje. A súlyosabb esetben leginkább ittassága akadályozhatta meg ebben, de a szándéka a bíróság szerint egyértelmű volt, ezt többször ki is mondta.

A férfi kétszer már ült korábban szexuális bűncselekmény miatt, először 1983-ban követett el ilyet, 16 évesen. Minden esetben ugyanaz volt az elkövetés módja, mint amit most elmondtak az áldozatai az eseteket leírva. Kifosztás és a testi sértés miatt is halmazati büntetésül 2-8 év helyet 2-12 év büntetési tétellel számolhatott. Amiatt kapott két évvel többet a 7 év középértéknél, mert a bíró szerint vele példát kell statuálni és elvenni a kedvét a bűnismétlésről egy életre. Az pedig látható, hogy a korábbi büntetések erre eddig nem voltak alkalmasak.

A férfi 3 év 4 hónappal utolsó szabadulása után támadott először ismét. Ha kevesebb lett volna három évnél, többszörös visszaesőként a három csapás miatt életfogytiglani börtönbüntetést is kiszabhattak volna rá.

A bíróság szerint a férfi 2015-ben, egy májusi napon, a hajnali órákban vette észre az első hölgyet, aki Pécs belvárosában hazafelé tartott. A férfi a nő után ment, majd hátulról átkarolta azzal, hogy őt megerőszakolja. A sértett azonban, amikor a vádlottat észrevette, szembefordult vele, majd a férfi fogásából kiszabadulva a vasútállomás felé szaladt. Útközben elesett, és a további támadástól tartva sikoltozni kezdett, és a vádlottra rákiabált. A hangos kiabálás miatt a vádlott a további erőszaktól elállt és elszaladt. Júniusban, szintén a hajnali órákban szintén egy fiatal nőt vett észre, aki hazafelé tartott. A sértett után ment, majd egy sötét útszakaszon hátulról nyakon ragadta és a föld felé szorította. A nő védekezett, de a vádlott tovább ütötte, fojtogatta és megpróbálta a földre vinni.

A sértettnek a dulakodás során sikerült elmenekülnie. Eközben a vádlott a nő táskáját megragadta és magával vitte. A sértett a dulakodás közben számos sérülést szenvedett el, többek között az egyik ujja is eltört.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!