Kék hírek, bulvár

2014.12.21. 12:04

Pintér: nem vetítik a pécsi rendőrség filmjét

A Belügyminisztérium cáfolja, hogy pécsi középiskolákban vetítenék a nők elleni erőszakról szóló rendőrségi kisfilmeket.

MTI

A minisztérium vasárnap ezt azzal összefüggésben közölte az MTI-vel, hogy Szél Bernadett, az LMP társelnök jelezte, nyílt levélben fordul Pintér Sándor belügy- és Balog Zoltán emberierőforrás-miniszterhez annak érdekében, vonják vissza a nők elleni erőszak áldozatait felelőssé tevő rendőrségi kampányfilmeket, és állítsák le a vetítésüket a pécsi középiskolákban.


   
A Belügyminisztérium azt írta: az LMP-s politikus közleménye "példa nélküli tájékozatlanságról" tanúskodik, mert a rendőrség nem vetíti a Selfie című kisfilmeket a pécsi középiskolákban, azokat a rendőrség saját honlapjáról eltávolította.
   
A tárca emlékeztetett arra, hogy Szél Bernadett írásbeli kérdésére Pintér Sándor december 11-én egyértelműen és félre nem érthetően közölte: "sajnálattal kell megállapítania, hogy a kisfilmek nem teljesítették a velük elérni kívánt, vitathatatlanul nemes célt".

Címkék#Pécs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!