Kék hírek, bulvár

2014.09.01. 10:53

Kerti tóba fulladt egy kisfiú Szászváron

A kiérkező mentők sikeresen újraélesztették a kisfiút, de életveszélyes állapotban szállították kórházba mentőhelikopterrel.

K. E. I. (Dunántúli Napló)

A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányságra vasárnap délután egy óra körül érkezett bejelentés, hogy egy kétéves gyermek beleesett egy szászvári családi ház udvarában lévő kerti tóba. A kiérkező mentők sikeresen újraélesztették a kisfiút, de életveszélyes állapotban szállították kórházba mentőhelikopterrel. A Komlói Rendőrkapitányság kiskorú veszélyeztetésének gyanúja miatt indított büntetőeljárást.

Információnk szerint azonban a kisgyerek életét végül nem tudták megmenteni, a kórházban elhunyt. Így a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság veheti át a nyomozást gondatlanságból elkövetett emberölés vétség elkövetésének gyanúja miatt, hasonlóan egy pár hónappal ezelőtti esethez, amikor szintén egy kétéves gyermek fulladt egy mesterségesen kialakított tóba Gyűrűfűn

Sajnos, a baranyai esetek nem példa nélküliek. Tavaly például a Győr-Moson-Sopron megyei Egyházasfaluban is hasonló tragédia történt: egy másfél méter mély kerti tóba esett egy másfél éves kisfiú. A helyszínen a mentők újraélesztették a gyermeket, aki minden gondos ápolás ellenére később a kórházban meghalt.

Címkék#szászvár

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!