Kék hírek, bulvár

2014.09.30. 11:58

Illegális dohányelosztó: fél mázsa Pécsre is jött

Illegális vágott dohányt előállító és elosztó hálózatot számolt fel a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében, a nyomozók 71 kilogramm vágott dohányt foglaltak le - közölte a NAV Észak-alföldi Regionális Bűnügyi Igazgatóságának sajtóreferense kedden az MTI-vel.

MTI

A nagyhalászi elkövetői kör 2013-tól futárszolgálat segítségével rendszeresen értékesített illegálisan előállított vágott dohányt az ország különböző pontjaira.

A hatóságok megvezetésére a csomagok tartalmaként könyvet, munkaruhát vagy különböző egyéb árukat jelöltek meg.


   
A nyomozás eddigi adatai szerint a címzetti listán több száz vevő szerepelt, akik a kilónkénti 3000-5000 forintos vételárat átutalással egyenlítették ki.

A pénzügyi nyomozók az egyik pécsi címzettnél például 44,5 kilogramm vágott dohányt találtak.
   
A strukturált hálózaton belül hierarchikusan tagozódtak a dohánybiznisz résztvevői.

Egyesek a nyers dohány beszerzésével, mások vágással és csomagolással foglalkoztak, míg néhányan magát az értékesítést, azaz a csomagok feladását, átvételét bonyolították.
   
A már postázott vágott dohány mennyisége meghaladja a nyolc mázsát, ami után több mint 10 millió forint adót nem fizettek be az államkasszába.
   
Az ügyben költségvetési csalás miatt indult nyomozás, az illegális forrásból vásárlók orgazdaság bűntette miatt felelnek tettükért.

Képünk illusztráció!

Címkék#Pécs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!