Labdarúgás

2024.05.06. 12:55

Kiütötte a PMFC a Kanizsát is, egy győzelemre a bajnoki cím

Kvanduk Bence

Fotó: Laufer László

A hatos volt a nyerő szám az NB II.-es pécsi női labdarúgócsapatok meccsein a hétvégén ugyanakkor egész másképp jött ki összecsapásából a PMFC és a PVSK.

A veretlen, 18 meccses győzelmi szériában lévő piros-feketék hazai pályán a Nagykanizsát szórták meg, s így gyakorlatilag egy győzelemre kerültek a bajnoki címtől. Ugyanis, ha szombaton legyőzik Spielék az Ajkát is, akkor már csak pontegyenlőséget alakíthat ki velük szemben a második Csepel, de a pécsiek gólkülönbsége 50 találattal jobb, azt pedig nehéz elképzelni, hogy ezt eltüntetik a fővárosiak. Az utolsó hazai meccsen, május 19-én a Pápa ellen akár a trófeát is átvehetik a pécsiek, hiszen azon egyetlen pont begyűjtése is azt jelentené, hogy már senki nem előzheti meg őket ilyen téren sem.

A Vasút eközben Zalaegerszegen futott bele egy újabb pofonba, s így továbbra is csak a pont nélküli Martonvásárt, valamint a három egységet gyűjtő Kelen SC-t előzi meg.

PMFC–Nagykanizsa 6–0 (3–0)
Női labdarúgó NB II., Nyugat, 23. forduló. Gólszerzők: Balogh Réka (14.), Spiel Alexa (22.), Égi Barbara (59., 81. – az elsőt büntetőből), Bódis Lili (62.), Bocz Virág (83.).

Zalaegerszeg–PVSK 6–0 (2–0)
Női labdarúgó NB II., Nyugat, 23. forduló. Gólszerzők: Szabó Á. (8. – öngól), Hanning (11.), Varga B. (51., 66.), Vitusz (56.), Mezőfi (87.).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában