Labdarúgás

2024.05.09. 10:56

Ez a négy baranyai labdarúgócsapat indulhat a MOL Magyar Kupában

Móga Richárd

Forrás: Himesháza KSE

Szerdán kora este rendezték a 2023/24-es Baranya Vármegyei Kupa talán legfontosabb és legizgalmasabb körét, a negyeddöntőt, ami után kiderült, hogy melyik négy labdarúgócsapat szerzett jogot a 2024–2025. évi MOL Magyar Kupa küzdelmeiben történő szereplésre.

A sorsoláskor már biztossá vált, hogy a legjobb négy között biztosan lesz legalább egy együttes, amely a vármegye egyes bajnokságnál alacsonyabb osztályban vitézkedik. Ráadásul két vármegye hármas brigád, az Újpetre és a Szársomlyó is próbára tehette magát.

Utóbbi a Bóly ellen vezetést is szerzett, majd 1–3 után a végjátékot is izgalmassá tette, de végül a tavalyi vármegye egyes bajnokság bronzérmese érvényesítette a papírformát. Hasonlóan nehezen adta magát az Újpetre. Az együttes az első félidőt megnyerte vármegye kettes ellenfele ellen, majd a bekapott gól után ismét előnybe került, de végül a Himesháza megfordította a párharcot, és tíz év után újra főtáblára került.

Harkányban elmaradtak az izgalmak, a PVSK nem talált ellenszert, a lejobban várt ütközeten pedig a Lovászhetény-Pécsvárad gyakorlatilag kiütötte a vármegye egyes bajnokság listavezetőjét.

A negyeddöntő eredményei: Szársomlyó–Bóly 2–4, Harkány–PVSK 3–0, Lovászhetény-Pécsvárad–Villány 5–1, Újpetre–Himesháza 2–3.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában