Kosárlabda

2024.04.18. 19:00

Még egyszer visszahoznák Pécsre a Szolnokot

Kvanduk Bence

Fotó: Laufer László

Meg tudta szorongatni a Szolnokot az NB I. rájátszásának második mérkőzésén az NKA Universitas Pécs férfikosárlabda-csapata, sőt, egy hajszálnyira volt attól, hogy megszerezze története első sikerét az élvonal play-offjában. Pénteken 18 órától a szolnoki sportcsarnokban már nem foglalkozhat azzal, hogy mi lett volna, ha nem fújnak faultot Walker blokkolási kísérletére, vagy Manjgafic bedobja a meccslabdát az utolsó másodpercekben.

Az NKA most abban reménykedhet, hogy a kedden visszatérő Meleg Gergő és Herger Salamon több játékpercet tud majd vállalni a harmadik találkozón, illetve, hogy azokban aktívabbak is tudnak lenni, mint legutóbb. Emellett a padról Kerpel-Froniusnak is a legjobb formáját kell hoznia még maszkban is. 

Ahhoz, hogy egy negyedik találkozót kiharcolhassanak, végig rendkívül kemény védekezéssel kell fellépniük, mert amint a támadásra kerül a fókusz, az Olajbányász képes túldobni őket, ahogyan ezt a Magyar Kupa elődöntőjében, s az elmúlt két-három bajnoki találkozón is megmutatta. Csirke Ferenc együttesétől tökéletes csapatjáték kell ahhoz, hogy esélyük legyen idegenben behúzni a harmadik találkozót.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában