Futsal

2024.04.09. 14:30

Élet-halál mérkőzésnek indult, de csődöt mondott a pécsi együttes

Elbukta a szezon eddigi legfontosabb mérkőzését a PTE-PEAC élvonalbeli futsalcsapata, ráadásul igencsak nagy különbséggel. Ahogy a kiesés elől menekülő együttes csapatkapitánya, Bartal Bence is fogalmazott, teljes csődöt mondott az alakulat ezen az élet-halál mérkőzésen, de kínált még egy utolsó lehetőséget a sors.

Móga Richárd

Fotó: FULOP ILDIKO

Vesztes kupapárharccal hangolt a szezon eddigi legfontosabb mérkőzésére a PTE-PEAC élvonalbeli futsalcsapata, de ennek ellenére bizakodva lehetett várni hazai környezetben a Magyar Futsal Akadémia elleni alsóházas bajnokit. A fővárosi rivális ellen idegenben idén nem szerzett pontot a baranyai együttes (3–2, 2–1), azonban még novemberben hazai terepen sikerült diadalmaskodni (3–1).

Élet-halál harcnak indult, de csúnya pofon lett a vége.
Élet-halál harcnak indult, de csúnya pofon lett a vége.
Fotó: FULOP ILDIKO

Persze ezúttal egy teljesen más hangulatú összecsapásra lehetett számítani a Lauber Dezső Sportcsarnokban, hiszen a pécsi klub ugyan kiesőzónából várhatta az ütközetet, de azzal a tudattal, hogy három pont megszerzése esetén megelőzné legfőbb riválisát, így a piros vonal fölé lépne. Na de a túloldalon épp ezt szerették volna elkerülni, így motivációból egyik félnél sem volt hiány.    

Így tehát azt a luxust nem engedhette volna meg magának a házigazda, hogy az első percekben gyakorlatilag még az öltözőben maradjon, ugyanis ezt a vendégcsapat kegyetlenül kihasználta: négy perc után már kettővel vezetett az MFA, ráadásul a tizenhetedik percben 0–5-ös eredményt mutatott az eredményjelző. Koronics első félidei találata még némi reményt adhatott, de a fordulást követően sokáig nem változott az állás, aztán a nagy akarásnak pedig nyögés lett a vége. 

PTE-PEAC–Magyar Futsal Akadémia 1–9 (1–5)
Férfi Futsal NB I., Alsóház, hetedik forduló. Pécs. Vezette: ifj. Hartung (Fehérvári, Topálszki). PTE-PEAC: Molnár M. – Molnár Cs., Nospak, Tóth M., Vénosz. Cserék: Wilkesz, Bálint G., Karamarkovic, Palvek, Koller, Koronics, Forró, Bartal, Hajnal. Vezetőedző: Élő Tibor. Magyar Futsal Akadémia: Vincze – Véghelyi, Patócs, Boznánszky, Szabó D. Cserék: Boldizsár, Lőrincz, Fábián, Módly, Vas G., Tarpai, Bokor, Nguyen, Szabó B. Vezetőedző: Boznánszky Gábor.
Gólszerzők: Koronics (20.), illetve Véghelyi (2.), Fábián (4., 11.), Tarpai (16.), Patócs (17., 39.), Módly (34.), Vincze (35.), Szabó B. (40.).

Bartal Bence, a PTE-PEAC csapatkapitánya: – Egy élet-halál mérkőzésen teljes csődöt mondtunk. Ellenfelünk teljesen ledominált minket minden értelemben, mást nem is nagyon tudok mondani az összecsapásról. Elnézést kérünk a családtagoktól, a kilátogató szurkolóktól és a vezetőktől egyaránt. Ebben a fordulóban az Újpest kikapott, így kaptunk a sorstól egy utolsó esélyt. Lesz két hetünk felkészülni és átbeszélni a dolgokat, de nem lesz egyszerű dolgunk.

Ez következik (04.22.): PTE-PEAC–MAG-LOG Maglódi TC (19.00).

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában