Kosárlabda

2023.12.18. 14:20

„Örülök neki, hogy néhány játékosnak több lehetőséget tudtam biztosítani” – nyilatkozatcsokor

Móga Richárd

Fotó: Löffler Péter

Gyakorlatilag átgázolt ellenfelén az NKA Universitas Pécs női kosárlabdacsapata, így sikerült győzelemmel zárni hazai pályán. Csütörtökön még jön egy nagyon fontos összecsapás idegenben, aztán lehet egy kicsit szusszanni. 

Jovan Gorec, a Pécs vezetőedzője: – Egész jó mérkőzést játszottunk, főleg a második félidőben. A BEAC nehézségekkel küzdött, a sérültjeik miatt nehezen tudta megoldani a rotációját. Örülök neki, hogy néhány játékosnak több lehetőséget tudtam biztosítani, mint általában, és hogy tudtunk egy kicsit készülni a következő mérkőzésünkre is.

Mészárosné Kovács Andrea, az ELTE BEAC vezetőedzője: – Már az edzéseken is gondjaink voltak, előfordult, hogy hatan-heten tudtunk edzeni, annyi a sérültünk, illetve az iskoláskorú játékosunk. Ilyen alacsony összpontosítási szinttel nem kezdhetünk mérkőzést, és bár utána szépen alkalmazkodtunk az ellenfélhez, de ezt nem sikerült mindvégig fenntartanunk. Részfeladatokat sikerült megoldani, de a mérkőzés nagy részében egyértelműen az ellenfél dominált.

Peyton Williams, a Pécs légiósa: – Voltak lassúbb pillanataink az első félidőben, viszont a döcögősebb kezdet után voltak jó periódusaink is, de aztán mindig visszaengedtük az ellenfelet. A harmadik negyedet azonban kifejezetten erősen kezdtük, csapatként játszottunk és ebben a szakaszban gyakorlatilag el is döntöttük a meccset.

Zsámár Lili, a z ELTE BEAC kiválósága: – Kicsit foghíjasan érkeztünk, és több fontos játékosunk nem tudott pályára lépni. Az elején azért felvettük a ritmust, és voltak jó periódusaink, de összességében ennél sokkal több kell, és negyven percig ki kéne nyújtanunk ezeket a szakaszokat, hogy eredményesebbek lehessünk.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában