Futsal

2023.11.16. 16:11

A Bajnokok Ligájában is érdekelt klubhoz látogatnak

Az idei idényben egyszer már megizzasztotta a címvédőt a PTE-PEAC futsalcsapata, azonban péntek este 18.30-tól idegenben kellene maradandót alkotni. A mutatók ugyan a Bajnokok Ligájában is érdekelt Haladás esélyeit támasztják alá, de láttunk mi már karón varjút.

Móga Richárd

Forrás: PTE-PEAC

Egy nagyon komoly erőltetett menet előtt áll a PTE-PEAC élvonalbeli futsalcsapata, ráadásul péntek este a bajnoki címvédő és a Bajnokok Ligájában is érdekelt Haladás VSE vendégeként kellene sziporkázni. 

Élő Tibor legénysége november eleji második sikerének köszönhetően ellépett az utolsó helyről, sőt, csak a rosszabb gólkülönbség miatt nem sikerült felkapaszkodni a tizedik pozícióig. Igaz, a góllövés terén még van min javítani, hiszen a baranyai együttes tizenkét találkozón mindössze tizenhétszer mattolt, ráadásul hátul is vannak még gondok, ugyanis ötvenhárom alkalommal kapitulált a pécsi klub (ennél többször csak a négypontos sereghajtó Magyar Futsal Akadémia – 56). 

Ezzel szemben a címvédő listavezető minden mutatóban kitűnik a mezőnyből. Na de a két csapat legutóbbi egymás elleni összecsapásából meríthet a PTE-PEAC. Az volt az újonc első hazai ütközete, ráadásul egészen harmincöt percig úgy is tűnt, hogy az első bravúr is összejöhet. Aztán a véghajrában jött Diniz De Souza találata (1–2), aki azóta már négy gólnál jár az idei kiírásban, de a szombathelyi drukkerek is bizony beláthatják, hogy megszenvedett a három pontért a BL-ben szereplő brigád. 

Ezúttal tehát nincs vesztenivalója a vendégcsapatnak, bátor játékkal is elő lehet rukkolni, de hátul a hibák számát minimalizálni kell, máskülönben nincs esély. 

Tóth Márk, a PEAC kiválósága: – Több játékosunk is kisebb-nagyobb sérüléssel küszködik, így megcseppent létszámmal készülünk a péntek-hétfő-péntek meccsritmusra. Természetesen sehova nem megyünk feltartott kézzel, szeretnénk megnehezíteni a bajnoki címvédő és a BL-ben menetelő ellenfelünk dolgát. Nagyon fontos egy hét áll a csapat előtt, nem szeretnék előrehaladni, mert mindig a következő feladatra kell koncentrálni, de észben kell tartsuk, hogy a legfontosabb ebből a három találkozóból a számunkra legkedvezőbben kijönni. A hadra fogható játékosok és a stáb mindent meg fognak tenni ennek érdekében!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában