Tájfutás

2023.10.25. 13:00

Az átlag fölé képesek lépni

Kvanduk Bence

Forrás: PVSK

Jellegzetes alföldi terepeken mérették meg magukat Napkor közelében a PVSK tájfutói, akik az országos tájékozódási futó bajnokságon vettek részt, s nem is akárhogyan. Werer Péter és Pataki Gábor arannyal tért haza, míg Werner Boróka a dobogó alsó fokára állt.

– A Nyíregyháza melletti helyszín jó terep volt, de rendkívül messze van Pécstől, az utazás is befolyásolt sok mindent – értékelt Vonyó Péter, a PVSK szakosztályának szakmai vezetője a klub felületein. – Mivel ez egy országos bajnokság volt, ezért a minőségi mutatók mellett, nagyon fontosak voltak az elért eredmények is. Az éjszakai két első hely óriási eredmény, a negyedik helyezések is átlagon felüli teljesítmények. A váltóban az a tény, hogy mindkét csapatunk a negyedik lett, önmagában nagy eredmény, hiszen mutatja a fejlődést. Az pedig, hogy több korosztály együtt indult, jelzi, hogy minden kategóriában az átlag fölé tudunk lépni, ha szükséges. Összességében elégedett vagyok, hiszen a versenyeken elért helyezések mutatják, jó úton járunk.

A PVSK eredményei

1. hely: Werner Péter (F50A), Pataki Gábor (F55A).
3. hely: Werner Boróka (N20A).
4. hely: Benke-Somorjai Dávid (F18A), Erki Ármin (F20A), Baumholczer Máté (F21A).
6. hely: Topán László (F40A).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában