Kézilabda

2023.09.15. 16:00

Szegeden szerezhetnek erőt Szöllősiék a folytatáshoz

Itt az NB I. harmadik fordulója, azonban most nem a pontszerzés lesz a Carbonex-Komló férfikézilabda-csapatának elsődleges célja. Sokkal inkább a tisztes helytállás, az önbecsülés megőrzése lesz a tétje a Szeged elleni szombaton 18 órakor kezdődő bajnokinak.

Kvanduk Bence

Fotó: Penovác Károly

Nem lesz teljesen friss a Szeged a Carbonex-Komló elleni mérkőzésén szombaton, hiszen csütörtökön még a PSG ellen csatázott a Bajnokok Ligájában, azonban ez sem lassíthatja le igazán a szupersztárokkal teletűzdelt gárdát. Sőt, az sem valószínű, hogy a franciák elleni szoros vereség különösebb hatással lett volna a mentális állapotára a csapatnak, ha csak nem tüzelte fel még inkább a sikerre.

Jerkovicsék számára ez egy olyan mérkőzés lesz, amelyen egy kiváló ellenfél ellen csiszolhatják azokat a játék elemeket, amelyekkel aztán meglepik a közvetlen riválisokat. Ugyan Marosán György vezetőedző megígérte a legutóbbi, Budakalász elleni vereséget követően, hogy valahol egy bravúrral visszahozzák azokat az elvesztett pontokat, egészen biztos, hogy nem erre a találkozóra gondolt akkor.

Persze részcélokat jelölhet ki az edzői stáb a mérkőzésre, aminek elérésével már elégedett lehet a csapat. Ilyen például, hogy érjen el a gárda 25 találatot az ötszörös bajnok otthonában. Emellett nyilván limitálni is akarja, amennyire tudja ellenfele lövőkedvét, pontosságát a Bányász. Ezt természetesen nagyban befolyásolja majd az is, hogy mennyire erőlteti majd legjobbjait a Szeged a hétközi meccset követően.

A szombati program: Budakalász–Fejér B.Á.L. Veszprém (17.00), Szeged–Carbonex-Komló, NEKA–Balatonfüred, Dabas–Csurgó, Telekom Veszprém–PLER-Budapest (18.00), Gyöngyös–Ferencváros (18.30).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában