Labdarúgás NB II.

2021.11.03. 13:00

Egységben az erejük: ebben hisz a Kozármisleny

Tizenöt mérkőzés, tizenkét győzelem, három döntetlen, és nulla vereség. Mindemellett a legkevesebb kapott góllal, és a legtöbb rúgott góllal büszkélkedik a labdarúgó NB III. Közép-csoportjának listavezetője, a Kozármisleny.

Móga Richárd

Ugyan még csak a szezon feléhez közeledünk, de ha hasonlóan remekel a Kozármisleny a folytatásban, akkor jó esély lehet arra, hogy a következő szezonban már három baranyai együttes szerepeljen az NB II.-ben. A mislenyi együttes játékosállománya számottevően nem alakult át a nyáron, de Aczél Zoltán érkezése, és a játékosokba fektetett munka és bizalom, a szezon feléhez közeledve úgy néz ki, kifizetődik.

A baranyaiak annak ellenére, hogy tavaly közel húsz pontra voltak a harmadik helytől, idén a dobogót célozták meg a szezon előtt. A féltávhoz közeledve azonban a szurkolók, és a játékosok is kezdhetik elhinni, ez a célkitűzés túlteljesíthető.

– Nem gondoltuk volna, hogy a csapat ilyen jól fog szerepelni, és most az NB II. lehetőségéről kell beszélnünk – vélte Magyar Márk, a Kozármisleny klubigazgatója.

– Biztos vagyok benne, be fogjuk adni az NB II.-es licenckérelmet, hiszen sport­emberek vagyunk, a pályán kivívható sikerekért dolgozunk.

A Kozármisleny szárnyalásával a szurkolói légkör is megváltozott. A városon belül érezhető lett egyfajta erősebb optimizmus és bizakodás. A vezető úgy véli, a kozármislenyiek az elmúlt évtizedekben talán el is lettek kicsit kényeztetve, hiszen remek másod-, illetve harmad­osztályú együtteseik voltak.

– Egyrészt van egy biztos tulajdonosi háttér, ami nélkül lehetetlen eredményesen dolgozni. A jó kohézióba, a győzelemért keményen dolgozó stáb, és focisták mellé tudtunk igazolni egy osztályon felüli edzőt, aki rengeteg változtatást hozott a szakmába, és a mindennapokba is – zárta szavait Magyar.

A csupán hat kapott gólban nagy szerepe van a mislenyi csapatkapitánynak is, aki remek párost alkot a védelem tengelyében Gajág Gergővel.

– Jelenleg ez a csapat nagyon egységes – vélekedett Füredi Szabolcs, a Kozármisleny kapitánya.

– Hétről hétre azért dolgozunk, hogy minden meccset megnyerjünk, de nem álmodozunk, mindig csak a következő találkozóval foglalkozunk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában