Indul a szezon

2024.05.01. 09:02

Beteg kisfiúért indítottak összefogást a márévári lovagok

Elindult a szezon a Márévárban. A várhoz kötődő lovagok, a Compagnie d'Noir már megnyitotta a szezont múlt hét végén, egy igazán fontos esemény azonban még csak most következik. Egy beteg kisfiúért indítottak összefogást a márévári lovagok.

Mohay Réka

Április 27-én a Compagnie d'Noir csapata Márévárba látogattak, hogy a szezon első nyitvatartási napján rendhagyó idegenvezetéssel kedveskedjenek a látogatók számára.

összefogás, márévári, lovagok
Összefogást indítottak a márévári lovagok
Forrás: Compagnie d'Noir

Ezt megelőzően a 21. Századi Magyaregregyért Egyesület Máré íjászai szervezésében íjászversenyt tartottak a várban, amelyre az ország minden pontjáról érkeztek íjászok, hogy csapatként teljesítsék a felállított pályát. 

Jó cél mellett emelnek kardot a lovagok

A Compagnie d'Noir lovagi csapata számára azonban a lovagiasság nem merül ki a hagyományőrző, újrajátszó bemutatókban. A szervezésükben május 18-án egy jótékonysági napra is sor kerül, ezúttal Komlón, 10:00-tól az Eszperantó téren.

A harcosok és lovagok Monostori Ádám gyógyulásáért fognak küzdeni. A Duchenne-féle izomdisztrófiával diagnosztizált komlói kisfiú javára ajánlják fel ugyanis az egyébként ingyenesen látogatható programon begyűlt adományokat.

– Less be egy igazi, 14.-15. századot idéző katonai táborba, próbáld fel a harcosok páncélzatát, fogd kezedbe kardjaikat, fegyvereiket!

 – invitálnak a szervezők.

Az egész napos fegyvermustrát követően, 14:00-kor összecsapnak a harcosok.

Az Ádi Gyógyulásáért megrendezett Lovagi Tornán gyalogos küzdelmekben, különböző fegyvernemekkel mérik össze tudásukat harcosok és lovagok egyaránt.

A Compagnie d’Noir vezetője és a program fő szervezője, Fekete Benjámin avagy Benjamen de Noir elmondta, a kezdeti elképzelések alapján csak az ő csapatuk vett volna részt, ám egyre többen jelentkeztek a lovagi hagyományőrzők közül, hogy a jó ügy mellé álljanak. Lesznek ennek köszönhetően harcosok Visegrád várából,Hosszúhetényből, Siklósról, Kaposvárról, Szigetvárról, Mezőkövesdről és Zágrábból is. A csatazaj mellett a kulisszák mögé is bepillantást nyerhetnek a látogatók.

Az  adományokat a lovagok a  "Legyél Ádám Reménye Alapítvány" részére ajánlják fel.

 A Compagnie d'Noir nem először vesz részt jótékonysági akcióban, tavaly a gyermekklinika javára ajánlottak fel adományt a programjukat követően.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!