Budapestre költöztek

2024.05.09. 10:30

Fényűző életet élnek, social média sztárok és a hálószobában nincs hozzájuk fogható

Egy 18 karikás magyar-francia dokumentumfilmet, ami egyben játékfilm is, vetít a pécsi Apolló Mozi május 9-én este 8 órás kezdéssel. Az alkotás az Emma és Eddie: A képen kívül címet viseli.

Czeczon Enikő

A címszereplők, azaz Emma és Eddie hét éve házasok és négyszer nyerték meg a legsikeresebb webcam pár díjat. Fényűző életet élnek, social média sztárok, és a hálószobában nincs hozzájuk fogható. Azonban ez a békés kép csak addig tart, amíg az online közönség fizet és nézi őket. Az élő show végével, az álomélet elpárolog. Az amerikai pár, hogy megmentse válságba jutott házasságát Budapestre költözik, hogy webcam stúdiót nyisson.  

A film Hörcher Gábor filmrendező első egészestés alkotása, amelyet beválogattak a Driftert Európai Filmdíjra, elnyerte a legjobb elsőfilmes díjat az amszterdami IDFA-n, és több mint 40 nemzetközi fesztiválon vett részt. 

Az Emmáról és Eddiről szóló film érdekessége, hogy a 2 fős stáb Hörcher Gábor direktor és Christine Le Goff Oscar-díjas francia producer és az amatőr szereplők dokuemntarista módon forgattak 7 éven keresztül, hogy végül a 250 órányi anyagból egy játékfilmet vágjanak össze.  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!