Filmvetítés és közönségtalálkozó

2024.05.08. 10:00

Egy budapesti belvárosi bérház egyik lakásában hamisították a jegyeket

Közönségtalálkozóval egybekötött filmvetítéssel készül a pécsi Uránia Mozi május 8-án délután 6 órakor, amelynek keretében a Kék Pelikán című magyar animációs dokumentumfilmet vetítik.

Czeczon Enikő

1988-ban járunk, kevéssel a vasfüggöny leomlása előtt Magyarországon. Ebben az időszakban már lehet világútlevelet igényelni, a határok is kinyíltak, és mindenki utazhat. A jegy a vonatra, a buszra azonban nagyon drága, és nincsenek olcsó megoldások, aminek segítségével világot láthatnának a magyar állampolgárok.

Az emberek azonban minden lehetőséget kihasználva szeretnének Európába utazni. Ezen személyek közé tartozik Ákos, Laci és Petya, akik valahonnan megkapják egy srác telefonszámát, aki hamis vonatjegyeket árul. Megbeszélnek vele egy találkozót, de miután megkapják a jegyet, látják, hogy rossz minőségű hamisításról van szó. Az árus elmondja, hogy ezzel ne foglalkozzanak, mert sokan utaznak már ilyen jeggyel. A fiúk azonban annyira amatőrnek tartják ezt, hogy nem használják fel, és eldöntik, hogy sokkal jobb hamisítványokat fognak gyártani. És elkezdődnek a kémiai kísérletezések a jegyekkel egy budapesti belvárosi bérház egyik lakásában. 

Az Uránia moziban történő filmvetítés után a közönség találkozhat Csáki Lászlóval, a film rendezőjével és forgatókönyvírójával. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!